Isteni tojáslepény, amitől délig biztosan nem leszel éhes - Cukkinis, spenótos frittata reggelire
A cukkinis-spenótos frittata kívül ropogós, belül lágy, krémes, és sütőben sül.

Isteni tojáslepény, amitől délig biztosan nem leszel éhes - Cukkinis, spenótos frittata reggelire
Ez is érdekelhet

Nyerj 2 főre szóló, 3 éjszakás nyaralást Ausztriába, az aktív pihenés paradicsomába (x)

Ingyenes lesz Budapest legnagyobb szezonnyitó borfesztiválja - Ekkor érdemes a Városligetbe menni (x)

Így csókolj, ha csábítani akarsz - Eláruljuk a tökéletes csók titkait (x)

Horváth Éva iszonyú cuki cicával fotózkodott - Elárulta, miért (x)

beauty and style

Helen Mirren és a tavasz: 72 évesen üdébb, mint némelyik harmincas nő »

Kim Kardashian már megint pucérkodik: egy parfüm kedvéért vált meg a ruháitól »

Szexi melltartók kivágott ruhákhoz: nem fog ki rajtad a pánt, mert nincs is »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

A krémes frittata az olaszok gazdag rántottája, amely külsőre már inkább a lepényre hasonlít. Nagyon bőséges, így egyszerre több ember étvágyát is csillapíthatod vele. Kicsit tovább tart elkészíteni, mint a sima rántottát, de megéri. Szeletekre vágva tálald.

Hozzávalók:

  • 1 kisebb cukkini
  • 10 dkg sajt
  • 4 tojás
  • 2 dl tejszín
  • 2 marék spenót
  • 1 db vöröshagyma
  • 1 evőkanál liszt
  • 2 gerezd fokhagyma
  • bors
Recept idők

Elkészítés:

A sütőt melegítsd elő 180 fokra. A vöröshagymát vágd apróra, a cukkinit hámozd meg és vékonyan karikázd fel, a spenót leveleit pedig tépkedd kis darabokra. Egy serpenyőben forrósítsd meg az olajat, majd dobd bele a vöröshagymát, a zúzott fokhagymát, és pirítsd meg. Rakd hozzá a cukkinit és a spenótot, majd kevergetve párold négy-öt percig.

 

A tojásokat üsd egy tálba, keverd össze a tejszínnel, a liszttel, ízesítsd sóval, borssal, majd öntsd a zöldségekre. Süsd két percig, majd amikor a széle elkezd szilárdulni, tedd át a forró sütőbe, szórd meg reszelt sajttal, és süsd szép pirosra 12-15 perc alatt. Ha kész, csúsztasd a serpenyőből egy tálra vagy tányérra, és szeleteld fel.
 

Blog.hu ajánló