Mennyei csokis, mascarponés palacsintatorta: az alapja duci amerikai palacsinta

A lágy krémmel töltött, csokival leöntött palacsinta pihe-puha, a hozzávalóit pedig bögrével is kimérheted.

Csokis, mascarponés palacsintatorta receptje
Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

A palacsinta egyszerűen, lekvárral, túróval töltve is kiváló, ám kicsit felturbózva számtalan egyéb mennyei desszertet is alkothatsz belőle. A Gundel-palacsintára képtelenség nemet mondani, de a lapokat akár egymásra rétegezve különféle rakott palacsintákat is készíthetsz. Ezek akár tortaként is megállják a helyüket. A duci, amerikai változat remek alap, amibe kakaó is kerülhet. A rétegek között selymes mascarponés krém bújik meg, és a csokiöntet sem hiányozhat róla. 

Csokis, mascarponés palacsintatorta

Hozzávalók 8 szelethez

A tésztához

  • 1 bögre liszt
  • 1 bögre tej
  • 1 evőkanál cukor
  • 2 evőkanál kakaópor cukrozatlan
  • 2 evőkanál olvasztott vaj
  • 1 db tojás
  • 2 teáskanál sütőpor
  • 1 csipet
  • vaj vagy olaj a sütéshez

A töltelékhez

  • 25 dkg mascarpone
  • 3 evőkanál porcukor
  • 2 dl habtejszín
  • 1 csomag habfixáló

A tetejére

  • 20 dkg étcsokoládé
  • 2 dl habtejszín
  • díszítéshez gyümölcs, tejszínhab

Elkészítés:

A tésztához a vajat olvaszd fel, majd hagyd kicsit kihűlni.

A lisztet szórd egy nagyobb tálba, majd keverd hozzá a sütőport, a sót, a cukrot és a kakaóport. Rakd hozzá az olvasztott, legalább langyosra hűlt vajat, a tojást, és öntsd hozzá a tejet. Dolgozd simára a masszát, de ne kevergesd túl sokáig. 
 

Egy serpenyőben hevíts fel kevés vajat vagy olajat. Kanalazz bele annyi tésztát, hogy 10-12 centi átmérőjű palacsintát kapj. Addig süsd, amíg kis buborékok jelennek meg a palacsinta tetején. Ez körülbelül két perc, majd fordítsd meg a másik oldalát, és azt is süsd aranybarnára.
 

A krémhez a tejszínt verd kemény habbá a cukorral és a fixálóval, majd forgasd hozzá a mascarponét. Kend a palacsintákra, és rétegezd egymásra a tésztákat. 
 

Melegítsd fel a tejszínt, majd öntsd rá a kis darabokra tördelt csokira. Kevergesd addig, amíg fel nem olvad, és egy selymes öntetet nem kapsz. Az utolsó palacsinta tetejére öntsd rá a csokit. Díszítsd kedved szerint friss gyümölcsökkel, tejszínhabbal vagy csokiforgácsokkal.

Akár zserbós, tehát diós-lekváros palacsintatortát is készíthetsz, amiről a csokimáz sem hiányozhat.

Mutatós és nagyon finom palacsintatorta: a vékony rétegek közt sok dió és baracklekvár bújik meg

Dió és baracklekvár kerül az egyik legkedveltebb hazai desszertbe, a zserbóba, de ez a páros most a palacsintatorony töltelékét alkotja.

Elolvasom

A változókorról tabuk nélkül - Hogyan küzdj meg az életközepi válsággal nőként?

Iványi Orsolya, a menopauzaedukáció egyik legnagyobb hazai szószólója, tabuk nélkül beszél a változókor testi-lelki kihívásairól, és arról, hogyan élhetjük meg ezt az időszakot, mint új kezdetet. A Femina Klub novemberi előadásán hasznos tanácsokat kaphatsz az életközepi krízisek kezelésére, és megtudhatod, hogyan értelmezhetjük újra önmagunkat, karrierünket és kapcsolatrendszerünket.

További részletek: feminaklub.hu/

Használd az „IVANYI” kuponkódot, és 20% kedvezménnyel vásárolhatod meg a jegyed!

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2024. november 27. 18 óra

Helyszín: MOM Kulturális Központ

Promóció

(Képek forrása: Getty Images Hungary)

Ezt is szeretjük