Mennyei csokis, mascarponés palacsintatorta: az alapja duci amerikai palacsinta
A lágy krémmel töltött, csokival leöntött palacsinta pihe-puha, a hozzávalóit pedig bögrével is kimérheted.
A palacsinta egyszerűen, lekvárral, túróval töltve is kiváló, ám kicsit felturbózva számtalan egyéb mennyei desszertet is alkothatsz belőle. A Gundel-palacsintára képtelenség nemet mondani, de a lapokat akár egymásra rétegezve különféle rakott palacsintákat is készíthetsz. Ezek akár tortaként is megállják a helyüket. A duci, amerikai változat remek alap, amibe kakaó is kerülhet. A rétegek között selymes mascarponés krém bújik meg, és a csokiöntet sem hiányozhat róla.
Csokis, mascarponés palacsintatorta
Hozzávalók 8 szelethez
A tésztához
- 1 bögre liszt
- 1 bögre tej
- 1 evőkanál cukor
- 2 evőkanál kakaópor cukrozatlan
- 2 evőkanál olvasztott vaj
- 1 db tojás
- 2 teáskanál sütőpor
- 1 csipet só
- vaj vagy olaj a sütéshez
A töltelékhez
- 25 dkg mascarpone
- 3 evőkanál porcukor
- 2 dl habtejszín
- 1 csomag habfixáló
A tetejére
- 20 dkg étcsokoládé
- 2 dl habtejszín
- díszítéshez gyümölcs, tejszínhab
Elkészítés:
A tésztához a vajat olvaszd fel, majd hagyd kicsit kihűlni.
A lisztet szórd egy nagyobb tálba, majd keverd hozzá a sütőport, a sót, a cukrot és a kakaóport. Rakd hozzá az olvasztott, legalább langyosra hűlt vajat, a tojást, és öntsd hozzá a tejet. Dolgozd simára a masszát, de ne kevergesd túl sokáig.
Egy serpenyőben hevíts fel kevés vajat vagy olajat. Kanalazz bele annyi tésztát, hogy 10-12 centi átmérőjű palacsintát kapj. Addig süsd, amíg kis buborékok jelennek meg a palacsinta tetején. Ez körülbelül két perc, majd fordítsd meg a másik oldalát, és azt is süsd aranybarnára.
A krémhez a tejszínt verd kemény habbá a cukorral és a fixálóval, majd forgasd hozzá a mascarponét. Kend a palacsintákra, és rétegezd egymásra a tésztákat.
Melegítsd fel a tejszínt, majd öntsd rá a kis darabokra tördelt csokira. Kevergesd addig, amíg fel nem olvad, és egy selymes öntetet nem kapsz. Az utolsó palacsinta tetejére öntsd rá a csokit. Díszítsd kedved szerint friss gyümölcsökkel, tejszínhabbal vagy csokiforgácsokkal.
Akár zserbós, tehát diós-lekváros palacsintatortát is készíthetsz, amiről a csokimáz sem hiányozhat.
Mutatós és nagyon finom palacsintatorta: a vékony rétegek közt sok dió és baracklekvár bújik meg
Dió és baracklekvár kerül az egyik legkedveltebb hazai desszertbe, a zserbóba, de ez a páros most a palacsintatorony töltelékét alkotja.
ElolvasomA változókorról tabuk nélkül - Hogyan küzdj meg az életközepi válsággal nőként?
Iványi Orsolya, a menopauzaedukáció egyik legnagyobb hazai szószólója, tabuk nélkül beszél a változókor testi-lelki kihívásairól, és arról, hogyan élhetjük meg ezt az időszakot, mint új kezdetet. A Femina Klub novemberi előadásán hasznos tanácsokat kaphatsz az életközepi krízisek kezelésére, és megtudhatod, hogyan értelmezhetjük újra önmagunkat, karrierünket és kapcsolatrendszerünket.
További részletek: feminaklub.hu/
Használd az „IVANYI” kuponkódot, és 20% kedvezménnyel vásárolhatod meg a jegyed!
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2024. november 27. 18 óra
Helyszín: MOM Kulturális Központ
Promóció
(Képek forrása: Getty Images Hungary)
-
2024-11-04 09:10:04
-
2024-10-09 10:06:04
-
2024-08-31 10:08:01
- palacsinta
- mascarpone
- édességek
- amerikai palacsinta
- kakaós tésztájú palacsinta
- bögrés palacsinta
- csokis-mascarponés palacsintatorta
- Recept