Így készíthetsz csokipudingot pudingpor nélkül: ebben a receptben még senki nem csalódott

Por nélkül is isteni csokipudingot készíthetsz: mutatjuk a legfinomabb receptet.

Csokipuding házilag pudingpor nélkül
Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

A pudingpor nélkül készülő házi csokipuding pont ugyanannyi munkával készül, mintha a tasakos változatot használnád. Ízlés dolga, mennyi cukorral készíted, ha nem vagy különösebben édesszájú, akár ki is hagyhatod belőle. Még finomabb és sűrűbb lesz, ha a tejhez egy kevés tejszínt is keversz.

Csokipuding házilag pudingpor nélkül

Hozzávalók 4 adaghoz

  • 10 dkg étcsoki
  • 4 dl tej
  • 2-3 evőkanál cukor
  • 1 dl habtejszín
  • 1 púpozott evőkanál keményítő
  • friss gyümölcsök a tálaláshoz
Recept idők

Elkészítés:

A keményítőt és az ízlés szerint adagolt cukrot keverd simára egy deci tejjel. A többi tejet öntsd össze a tejszínnel, és kis lángon forrald fel. Inkább lassan érdemes melegíteni, hogy oda ne égjen. Amikor felforrt, csorgasd hozzá a keményítős tejet, és  kézi habverővel kevergesd, amíg besűrűsödik. Ez nagyjából egy perc. Húzd le a tűzről, tördeld bele az étcsokit, és keverd simára. Adagold tálkákba, takard le fóliával, hogy ne bőrösödjön, és várj, amíg kihűl. Amikor langyos, tedd be a hűtőbe, és így hűtsd le teljesen. Friss gyümölcsökkel tálald.

Adalékanyag nélkül készül a sűrű erdeigyümölcs-lekvár is: ezt a receptet készítsd el ezen a nyáron.

Sűrű erdeigyümölcs-lekvár házilag: adalékanyag nélkül készül

Ha így készíted a lekvárt, nem kell hozzá semmilyen adalékanyag, se plusz pektin, se tartósítószer, ezek nélkül is tökéletes lesz.

Elolvasom

Kép: Igor Ploskin / Getty Images

Ezt is szeretjük