Csőben sült brokkoli sajttal

A brokkoliszezonnak lassan vége, úgyhogy használd ki a maradék időt, és készíts belőle egy mesés, sajttal gazdagított rakottast.

Húsvéti tojásvadászat
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

A brokkolit sokan nem szeretik, pedig igazi vitaminbomba, amely a hideg időben is védi a szervezetet. Ráadásul emellett még kalciumot, magnéziumot, káliumot és vasat is tartalmaz, így az orvosok is előszeretettel javasolják fogyasztását.

A hiedelemmel ellentétben a brokkolinak nincs rossz íze, ha jól van elkészítve. Ezért próbáld ki csőben sült receptünket! Hidd el, nem fogod megbánni!

Csőben sült brokkoli sajttal

Hozzávalók:

  • 80 dkg brokkoli
  • 15 dkg füstölt vagy trappista sajt
  • 10 dkg vaj
  • 10 dkg liszt
  • 6 dl tej
  • 6 tojás
  • 2 dl tejföl
  • 1 kiskanál szerecsendió

Tégy fel főni vizet, sózd meg és szórd bele brokkolit. Párold puhára a zöldséget, majd tedd félre. A vajat olvaszd fel, keverd hozzá a lisztet, és készíts belőle világos rántást. Sózd meg ízlésed szerint és szórd bele a szerecsendiót is.

A tejet adagonként keverd hozzá, és sűrítsd be a besamelt. Végül vedd le a tűzről és add hozzá a tejfölt is. Egy tűzálló tálat vajazz ki és simítsd bele a    brokkolit.

Életre szóló ízemlékek a PICK szalámival

Válaszd a PICK Téliszalámikat új ízemlékek szerzéséhez, és ajándék tízórais zsákot adunk mellé Kárpáti Tibor grafikájával!

Promóció

A keményre főzött tojást szeleteld fel, majd fektesd rá a brokkolira. Locsold meg a basamellel, végül szórd meg akár sima, akár füstölt reszelt sajttal. Előmelegített sütőben addig süsd, míg a sajt megpirul a tetején.

OLVASD EL EZT IS!

dodolle1
  • krumpli
  • egytálétel

Egy tál dödölle

padlizsan
  • egytálétel
  • rakott zöldség

30 perces rakottasok

prosza
  • krumpli
  • saláták, zöldséges ételek

Tócsnireceptek

Ezt is szeretjük