Csirketekercs fügével töltve

Pikáns fogást készíthetsz borban pácolt fügéből, melyet csirkehúsba töltesz. Különleges, mégis könnyen elkészíthető recept.

Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

A csirkehússal könnyű dolgozni, csupán arra kell ügyelned, hogy ne száradjon ki. Ha szaftos töltelékkel együtt feltekered, akkor ez nem fordulhat elő.

A füge különleges ízt ad a csirkehúsnak, így ha szereted kombinálni az édeset és a sósat, akkor ne hagyd ki ezt a remek receptet.

Fügével töltött csirke

Hozzávalók:

  • 4 egész csirkemellfilé
  • 20 dkg szárított füge
  • 1 vöröshagyma
  • 2 dl vörösbor
  • kevés vaj
  • 1 csokor petrezselyemzöld
  • szerecsendió
  • bors

A vörösbort hígítsd fel egy kevés vízzel, fűszerezd szerecsendióval, majd tedd bele a szárított fügét, hogy megszívja magát, akár egy egész éjszakát is állhat.

A csirkemellfiléket széltében vágd ketté, egy kicsit klopfold ki, majd sózd be. A hagymát vágd fel, majd kevés olajon pirítsd meg, egy idő után dobd hozzá a fügét is, végül pedig öntsd rá a bort, és addig párold, míg el nem fő alóla a folyadék. A legvégén dobd hozzá a petrezselyemzöldet.

Kiút a társfüggőségből - Hogyan szabadulj meg a mérgező kapcsolatoktól?

Knapek Éva klinikai szakpszichológus, tabuk nélkül beszél a társfüggőség jellemzőiről, és bemutatja a kialakulásának okait, a kapcsolati dinamikákat, és a felismeréshez vezető jeleket a saját életünkben, közeli kapcsolatainkban. A Femina Klub januári előadásán hasznos tanácsokat kaphatsz hogyan léphetsz ki ezekből a helyzetekből, és hogyan alakíthatsz ki egészséges, egyenrangú kapcsolatokat. 

További részletek: feminaklub.hu/

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2025. január 7. 18 óra

Helyszín: MOM Kulturális Központ

Promóció

A csirkére halmozz egy keveset a töltelékből, majd tekerd fel és tűzd meg hústűvel. A csirkék tetejét kend meg némi vajjal, majd tepsibe téve, alufóliával lefedve süsd közepes lángon 20 percig, majd a fóliát leszedve pirítsd tovább még 10 percet.

16 fortély a tökéletes húshoz

Nézegess képeket!

Elolvasom
Ezt is szeretjük