Csirketekercs fügével töltve
Pikáns fogást készíthetsz borban pácolt fügéből, melyet csirkehúsba töltesz. Különleges, mégis könnyen elkészíthető recept.
A csirkehússal könnyű dolgozni, csupán arra kell ügyelned, hogy ne száradjon ki. Ha szaftos töltelékkel együtt feltekered, akkor ez nem fordulhat elő.


A füge különleges ízt ad a csirkehúsnak, így ha szereted kombinálni az édeset és a sósat, akkor ne hagyd ki ezt a remek receptet.
Fügével töltött csirke
Hozzávalók:
- 4 egész csirkemellfilé
- 20 dkg szárított füge
- 1 vöröshagyma
- 2 dl vörösbor
- kevés vaj
- 1 csokor petrezselyemzöld
- szerecsendió
- só
- bors
A vörösbort hígítsd fel egy kevés vízzel, fűszerezd szerecsendióval, majd tedd bele a szárított fügét, hogy megszívja magát, akár egy egész éjszakát is állhat.
A csirkemellfiléket széltében vágd ketté, egy kicsit klopfold ki, majd sózd be. A hagymát vágd fel, majd kevés olajon pirítsd meg, egy idő után dobd hozzá a fügét is, végül pedig öntsd rá a bort, és addig párold, míg el nem fő alóla a folyadék. A legvégén dobd hozzá a petrezselyemzöldet.
A csirkére halmozz egy keveset a töltelékből, majd tekerd fel és tűzd meg hústűvel. A csirkék tetejét kend meg némi vajjal, majd tepsibe téve, alufóliával lefedve süsd közepes lángon 20 percig, majd a fóliát leszedve pirítsd tovább még 10 percet.
OLVASD EL EZT IS!

- csirke
- gomba
Töltött csirke vasárnapra

- sertéshús
- húsételek
Pikáns töltött karaj

- pulyka
- gomba