Csirkés, zöldséges tészta: olívás öntettel még finomabb
Kiadós és nagyon finom vacsoraétel: sok-sok zöldséggel készül a laktató tészta, amibe akár maradék csirke is kerülhet.

zoldseges teszta
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

A csirkés, zöldséges tésztát olyan hozzávalókból készítheted, amilyenekből csak szeretnéd, vagy amilyeneket épp találsz a hűtőben. Tavasszal bőséges a választék, a répa, a zöldbab és a cukkini is tökéletes feltét lehet. Az egyszerűségében is nagyszerű tésztaételt az enyhén csípős, fokhagymás-olívás öntet teszi még finomabbá. 

Csirkés, zöldséges tészta receptje

Hozzávalók:

  • 50 dkg filézett csirkemell
  • 30 dkg fusilli tészta
  • 15 dkg zöldbab
  • 1 db cukkini
  • 1 konzerv bébirépa
  • 1 db lila hagyma
  • bors
  • olívaolaj

Az öntethez

  • 3 gerezd fokhagyma
  • 1 dl olívaolaj
  • 1 késhegynyi chili
Recept idők

Elkészítés:

A csirkét kockázd fel, szórd meg sóval és borssal. Egy serpenyőben hevíts olívaolajat, ebben süsd ki a csirkekockákat, majd szedd ki, és tedd félre. Miközben a hús sül, a cukkinit és a lila hagymát karikázd fel, a konzervet csöpögtesd le, a zöldbabot tisztítsd meg. Rakd a zöldségeket és a hagymát ugyanabba a serpenyőbe, amelyben a hús is sült. Ha szükséges, önts még hozzá kevés olajat, szórd meg sóval és frissen őrölt borssal, és folyamatosan kevergetve párold puhára.
Közben a tésztát sós vízben főzd ki, ha fogkemény, szűrd le. Amikor a zöldségek megpuhultak, tedd hozzájuk a csirkefalatokat, majd az egészet keverd a tésztához.
 

Az öntethez az olívaolajat öntsd egy tálba, add hozzá a sót, az átnyomott fokhagymagerezdeket és a chilit. Kevergesd néhány percig, csorgasd a tészta tetejére, és alaposan forgasd össze az egészet.
Hasonló finomság a tavaszi zöldséges tészta is az idény legfinomabb terméséből.

Ezt is szeretjük