Csirkés, zöldséges tészta: olívás öntettel még finomabb
Kiadós és nagyon finom vacsoraétel: sok-sok zöldséggel készül a laktató tészta, amibe akár maradék csirke is kerülhet.

- „Szeretek vezető lenni, de még jobban szeretem, hogy nőként lehetek az” (x)
- Huawei szupereszköz: az iroda parancsnoki hídja (x)
- Idén visszatér az egyik legnépszerűbb hazai gyereknapi program (x)
- 5 tipp, hogy a megfelelő laptopot válaszd az utazáshoz (x)
- Így okosítsd fel az irodát! (x)
- A természet ihletet ad (x)
- Jótékonysági főzés Dobó Ágival (x)
- Mikor van az aranylakodalom, és mi van előtte, utána? – A legfontosabb évfordulók nevei, amik már feledésbe merültek »
- Könnyű hidratáló arckrémek szomjas, vízhiányos bőrre: árakkal és lelőhelyekkel »
- Eva Longoria csodás narancssárga szettjein ámulunk: megjelenésével vidám színfoltja a cannes-i forgatagnak »

- Mi Portugália fővárosa? 10 kvízkérdés Európa országairól, amit illik tudni
- 10 kérdéses villámkvíz a magyar gasztronómiáról: milyen töltelék van a Gundel-palacsintában?
- Melyik oldalon található a máj? 8 kérdéses kvíz az emberi szervezet felépítéséről
- Az erős szexuális vonzalom 7 legfőbb jele - Már az ismerkedés során észreveheted őket
- Hevesi Tamás és Hevesi Kriszta balatoni nyaralója: a kétemeletes ház kívül-belül mesebeli
A csirkés, zöldséges tésztát olyan hozzávalókból készítheted, amilyenekből csak szeretnéd, vagy amilyeneket épp találsz a hűtőben. Tavasszal bőséges a választék, a répa, a zöldbab és a cukkini is tökéletes feltét lehet. Az egyszerűségében is nagyszerű tésztaételt az enyhén csípős, fokhagymás-olívás öntet teszi még finomabbá.
Csirkés, zöldséges tészta receptje
Hozzávalók
- 50 dkg filézett csirkemell
- 30 dkg fusilli tészta
- 15 dkg zöldbab
- 1 db cukkini
- 1 konzerv bébirépa
- 1 db lila hagyma
- só
- bors
- olívaolaj
Az öntethez
- 3 gerezd fokhagyma
- 1 dl olívaolaj
- 1 késhegynyi chili
- só
Elkészítés:
A csirkét kockázd fel, szórd meg sóval és borssal. Egy serpenyőben hevíts olívaolajat, ebben süsd ki a csirkekockákat, majd szedd ki, és tedd félre. Miközben a hús sül, a cukkinit és a lila hagymát karikázd fel, a konzervet csöpögtesd le, a zöldbabot tisztítsd meg. Rakd a zöldségeket és a hagymát ugyanabba a serpenyőbe, amelyben a hús is sült. Ha szükséges, önts még hozzá kevés olajat, szórd meg sóval és frissen őrölt borssal, és folyamatosan kevergetve párold puhára.
Közben a tésztát sós vízben főzd ki, ha fogkemény, szűrd le. Amikor a zöldségek megpuhultak, tedd hozzájuk a csirkefalatokat, majd az egészet keverd a tésztához.
Az öntethez az olívaolajat öntsd egy tálba, add hozzá a sót, az átnyomott fokhagymagerezdeket és a chilit. Kevergesd néhány percig, csorgasd a tészta tetejére, és alaposan forgasd össze az egészet.
Hasonló finomság a tavaszi zöldséges tészta is az idény legfinomabb terméséből.
Még több recept