Fűszeres, csirkés saláta: ebbe beleteheted a hétvégi maradék húst
Ha azt állítod, hogy nem lehet jóllakni salátával, készítsd el a csirkés, zelleres változatot!


- Íme Koltai Róbert bájos, szőke párja: a színész 78 évesen élvezi a késői szerelmet
- Átmennél most a biológiaérettségin? 10 kérdés, amire tudni kellett a választ
- Ki volt Az arany ember szerelme Jókai művében? Kvíz a kötelező olvasmányokból
- Ma 81 éves Kovács P. József: a Magyar Televízió legendás bemondója így él napjainkban
- Felismered, melyik magyar városban készült a fotó? 9 kérdéses kvíz, hogy próbára tedd a tudásod
Nem kell, hogy a saláta mindig ugyanúgy készüljön, szárzellerrel és csirkével igazán izgalmas változatot készíthetsz. A szárzellernek magas a víz- és a rosttartalma, viszont alig tartalmaz kalóriá, ami jól jön méregtelenítéskor, de a fogyókúrát is segíti. A salátát eheted önmagában, de zsömlébe téve is tökéletes. Ha nem maradék csirkemellet használsz, akkor is csak kicsivel tart tovább elkészíteni.
Csirkés zellersaláta
Hozzávalók
- 2 db filézett csirkemellfilé
- 3 db zellerszár
- 4 levél saláta
- 1 db póréhagyma
- 1 dl majonéz
- 2 gerezd fokhagyma
- só
- bors
- olaj
Elkészítés:
A csirkét öblítsd le, itasd le róla papírtörlővel a nedvességet, és kockázd fel. Hevíts kevés olajat, süsd rajta a zúzott fokhagymát addig, amíg elkezd illatozni és pirulni. Dobd rá a húst, és pirítsd meg. Közben sózd és borsozd ízlés szerint. Ha maradék csirkét használsz, azt is érdemes kicsit átsütni.
A szárzellert mosd meg, csepegtesd le, és vágd kisebb darabokra. A salátát is szeld vagy tépkedd össze, a hagymát pedig aprítsd fel. Rakd a zöldségeket és a csirkemellet egy tálba, majd öntsd le majonézzel. Ízesítsd sóval, borssal, és forgasd össze. Ha teheted, pihentesd egy-két órát, hogy az ízek jól összeérjenek.
A csirkemellet sok zöldséggel sütőben is elkészítheted. Könnyed, mégis laktató ebéd vagy vacsora lehet.
Még több recept