Csirkés, fetás tészta: amíg a tészta megfő, a hús is elkészül
Ha csak fél órád van főzni, ez a csirkés-fetás tészta akkor is belefér.

csirkes-fetas-teszta
Ez is érdekelhet

Második Esély a Procter and Gamble segítségével (x)

Kirándulnál egyet a családdal vagy csak fitten tartanád magad? Esetleg bebringáznál a munkahelyedre? Válaszd a Riverside 500-at! (x)

Mádai Vivien, Ördög Nóra és Tatár Csilla a Triumph tavaszi kampányában tündökölnek (x)

Tavaszi feltöltődés Burgenlandban (x)

beauty and style

Így viseld a sárgát tavasszal: ezekkel a színekkel mutat a legjobban »

Jennifer Lawrence friss fotói igazán ütősek: a 28 éves színésznő vagányabb, mint valaha »

Ide soha ne kend a levendulaolajat, hiába ajánlják – Máshol viszont csodaszer »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Ha gyorsan elkészíthető, finom ebédre vágysz, a csirkés-fetás tészta remek megoldás. Ha diétázol, válaszd hozzá a teljes kiőrlésű tésztát, azzal is nagyon finom lesz. Mosogatással együtt sem tart tovább fél óránál elkészíteni, és tele van mindenféle finomsággal. 

Csirkés, fetás tészta

Hozzávalók:

  • 25 dkg tészta
  • 25 dkg csirkemell
  • 20 dkg gomba
  • 15 dkg koktélparadicsom
  • 10 dkg feta sajt
  • 3 evőkanál olívaolaj
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 teáskanál bazsalikom
  • 1 teáskanál rozmaring
  • bors
Recept idők

Elkészítés:

Egy nagy lábosban tegyél fel vizet forrni. Amikor lobog, dobd bele a tésztát, és rakj hozzá sót. Főzd meg nyolc-tíz perc alatt, majd szűrd le, csepegtesd le. A csirkemellet mosd meg, és papírtörlővel törölgesd szárazra. Locsold meg kevés olívaolajjal, és sózd, borsozd ízlés szerint. Egy serpenyőben hevíts kevés olívaolajat, és dobd rá a zúzott fokhagymát. Süsd, amíg elkezd színesedni, majd mehet rá a csirkemell. Kevergesd addig, amíg kifehéredik. Tedd hozzá a megpucolt gombát, és a hússal együtt pirítsd meg. A paradicsomot mosd meg, és a fetával együtt vágd kisebb darabokra. Forgasd össze a tésztával, rakd hozzá a gombát és a csirkemellet, majd ízesítsd bazsalikommal, rozmaringgal. 

Ha szereted a mediterrán ízvilágot, készíts padlizsános tésztát úgy, ahogy az olaszok!

Ezt is szeretjük