Sajtos panírban sült, ropogós csirkemell: ha unod az egyszerű rántott húst
A ropogós, sajtos réteggel borított fűszeres csirkemell jobb, mint a sima rántott hús.
Ha legközelebb rántott húst készítesz, próbáld ki a sajtos változatot. Csupán abban tér el a jól megszokott verziótól, hogy a zsemlemorzsába sajt is kerül. Ha teheted, parmezánt használj hozzá. Tovább kísérletezhetsz a bundával, bátran keverj hozzá zöldfűszert.

Csirkmell sajtos panírban
Hozzávalók
- 80 dkg csirkemell
- 12 dkg liszt
- 10 dkg sajt
- 10 dkg zsemlemorzsa
- 2 db tojás
- só
Elkészítés:
A húst mosd meg, törölgesd át papírtörlővel, majd vékonyan szeleteld fel. Ha szükséges, kicsit klopfold ki, majd szórd meg sóval és borssal. A sajtot reszeld le, és készíts elő mindent a panírozáshoz. Rakd az egyik tálba a lisztet, a másik edénybe a felvert tojás, a harmadikba pedig a reszelt sajt és a zsemlemorzsa keveréke kerül.
Forgasd meg mindegyikben a hússzeleteket. Egy serpenyőben vagy nagyobb lábosban forrósíts olajat, és rakd bele a panírozott csirkemelleket. Oldalanként süsd két-három percig. Ha a bunda mindenhol szép aranybarna, szedd papírtörlőre, és jól csepegtesd le.
