Sajtos panírban sült, ropogós csirkemell: ha unod az egyszerű rántott húst

A ropogós, sajtos réteggel borított fűszeres csirkemell jobb, mint a sima rántott hús.

Sajtos panírban sült, ropogós csirkemell: ha unod az egyszerű rántott húst
Húsvéti tojásvadászat
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Ha legközelebb rántott húst készítesz, próbáld ki a sajtos változatot. Csupán abban tér el a jól megszokott verziótól, hogy a zsemlemorzsába sajt is kerül. Ha teheted, parmezánt használj hozzá. Tovább kísérletezhetsz a bundával, bátran keverj hozzá zöldfűszert.

Csirkmell sajtos panírban

Hozzávalók

  • 80 dkg csirkemell
  • 12 dkg liszt
  • 10 dkg sajt
  • 10 dkg zsemlemorzsa
  • 2 db tojás
Recept idők

Elkészítés:

A húst mosd meg, törölgesd át papírtörlővel, majd vékonyan szeleteld fel. Ha szükséges, kicsit klopfold ki, majd szórd meg sóval és borssal. A sajtot reszeld le, és készíts elő mindent a panírozáshoz. Rakd az egyik tálba a lisztet, a másik edénybe a felvert tojás, a harmadikba pedig a reszelt sajt és a zsemlemorzsa keveréke kerül.
 

Forgasd meg mindegyikben a hússzeleteket. Egy serpenyőben vagy nagyobb lábosban forrósíts olajat, és rakd bele a panírozott csirkemelleket. Oldalanként süsd két-három percig. Ha a bunda mindenhol szép aranybarna, szedd papírtörlőre, és jól csepegtesd le.

Életre szóló ízemlékek a PICK szalámival

Válaszd a PICK Téliszalámikat új ízemlékek szerzéséhez, és ajándék tízórais zsákot adunk mellé Kárpáti Tibor grafikájával!

Promóció

Ezt is szeretjük