Fűszeres sült csirkemell lecsóval és sajttal
Még véletlenül sem szárad ki a hús
A zamatos csirkemell lecsóval és gombával mindig igazi lakoma.

Ez is érdekelhet

Folyton eltapsolja gyermeked a zsebpénzét? Van megoldás! (x)

Hosszabbítsd meg a nyarat SZÉP-kártyával! (x)

Bemutatták a Tháliában a világ leghíresebb krimijét (x)

beauty and style

Valamit nagyon tud ez a stílusos ikerpár, ami régen senkinek nem jött össze: cseppet sem gagyi, ahogy összeöltöznek »

Ezért néznek ki a japán nők 20 évvel fiatalabbnak a koruknál: így kövesd a rutinjukat »

Beindítja a fogyást és feltölti a vitaminraktárakat: rostban gazdag smoothie répával »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Ennek a fogásnak az egyszerűségét nagyra értékeled. A sütőben sült lecsós csirkemellel senkit sem nehéz étkezésre bírni. Ha éppen fogyókúrázol, használj az elkészítéséhez sovány sajtot, azzal is nagyon finom. Biró Sára receptjét ne hagyd ki!

Csirkemell lecsóval

Hozzávalók 4 személyre:

  • 2 csirkemellfilé
  • 6 evőkanál reszelt trappista sajt
  • 4 evőkanál szegfűgomba
  • 2 evőkanál olaj
  • 2 evőkanál apró szemű zabpehely
  • 1 tojás
  • 1 csokor petrezselyemzöld
  • diónyi vaj
  • bors

A lecsóhoz

  • 1 paprika
  • 1 paradicsom
  • 1 kis fej hagyma
Recept idők

Elkészítés:

Mosd meg a csirkemellet, és csepegtesd le róla a vizet. A két filéből vágj három szeletet, és egy kicsit klopfold meg. Fűszerezd sóval, borssal, majd készítsd el a lecsót. A hagymát aprítsd fel, egy csipet sóval dinszteld meg, add hozzá a felszeletelt paprikát, és együtt pirítsd. Kicsit később mehet hozzá a paradicsom, kevés cukor vagy édesítő. Párold két-három percig, hogy a paprika még roppanós maradjon.

A megtisztított gombát kevés hagymán és egy evőkanál olajon pirítsd meg, sózd, borsozd ízlés szerint. Öntsd serpenyőbe az olajat, majd tedd bele a vajat és a hússzeleteket oldalanként négy perc alatt süsd elő. Utána rakd át egy tepsibe, és öntsd rá a szaftot. Közben reszeld le a sajtot, és készítsd el a gombás masszát. Egy tányérban keverd össze a lecsót, a gombát, a zabpelyhet, a tojást, hintsd meg bőven apróra vágott petrezselyemzölddel. Ha szükséges, még ízesítsd sóval és frissen őrölt borssal. Tedd bele a reszelt sajt egyharmadát, és kanállal jól keverd össze.

Az elősütött hús tetejére halmozd a gombás tölteléket, majd hintsd meg reszelt sajttal. Tehetsz még rá paradicsomszeletet, petrezselymet, vagy amit szeretnél. Rakd forró sütőbe. Amikor a sajt elkezd olvadni, alufóliával takard le, és körülbelül 15 percig süsd, majd zárd le a sütőt.

Ezt is szeretjük