Omlós, fűszeres csirkemell aszalt sárgabarackkal töltve: a fokhagymás páctól még finomabb
Az aszalt sárgabarackkal töltött, göngyölt, sült csirkemell mellé még zöldségeket is rakhatsz, így a köretkészítést is letudod.

aszalt-barackkal-toltott-csirkemell
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Ha szereted együtt a gyümölcsöt és a húst, akkor ezt a főfogást se hagyd ki! Az aszalt barackkal töltött csirkemell akár ünnepi étel is lehet. Süss mellé brokkolit és paprikát, így a kalóriák miatt sem kell aggódnod. A fokhagymás, mézes pác csodás ízt ad a semleges húsnak. Érdemes benne a csirkét akár hosszabb ideig is pihentetni. 

Csirkemell aszalt sárgabarackkal töltve

Hozzávalók:

  • 50 dkg csirkemell
  • 20 dkg aszalt sárgabarack
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 3 evőkanál olaj
  • 1 evőkanál méz
  • bors
Recept idők

Elkészítés:

A csirkemellet mosd meg, itasd le róla papírtörlővel a nedvességet. Vágd nagyobb, vékonyabb szeletekre. Ha szükséges, kicsit klopfold ki, majd sózd be, és kend be a borssal, a zúzott fokhagymával és a mézzel elkevert olajjal. A szeletekre fektess aszalt barackokat, majd tekerd fel. Megtűzheted fogvájóval vagy hústűvel, hogy a sütőben ne nyíljon szét a hús. 

Rakosgasd a tekercseket zsiradékkal kikent tepsibe, és önts alájuk kevés vizet. Fedd le fóliával, és forró sütőbe tolva, 180 fokon süsd meg körülbelül 35-40 perc alatt. Ezt követően vedd le a fóliát, és pirítsd meg a tekercseket.
Az egytepsis citromos csirkecomb különleges és fenséges, és összedobni is egyszerű. 

Ezt is szeretjük