Omlós, fűszeres csirkemell aszalt sárgabarackkal töltve: a fokhagymás páctól még finomabb
Az aszalt sárgabarackkal töltött, göngyölt, sült csirkemell mellé még zöldségeket is rakhatsz, így a köretkészítést is letudod.
Ha szereted együtt a gyümölcsöt és a húst, akkor ezt a főfogást se hagyd ki! Az aszalt barackkal töltött csirkemell akár ünnepi étel is lehet. Süss mellé brokkolit és paprikát, így a kalóriák miatt sem kell aggódnod. A fokhagymás, mézes pác csodás ízt ad a semleges húsnak. Érdemes benne a csirkét akár hosszabb ideig is pihentetni.
Csirkemell aszalt sárgabarackkal töltve
Hozzávalók
- 50 dkg csirkemell
- 20 dkg aszalt sárgabarack
- 2 gerezd fokhagyma
- 3 evőkanál olaj
- 1 evőkanál méz
- só
- bors
Elkészítés:
A csirkemellet mosd meg, itasd le róla papírtörlővel a nedvességet. Vágd nagyobb, vékonyabb szeletekre. Ha szükséges, kicsit klopfold ki, majd sózd be, és kend be a borssal, a zúzott fokhagymával és a mézzel elkevert olajjal. A szeletekre fektess aszalt barackokat, majd tekerd fel. Megtűzheted fogvájóval vagy hústűvel, hogy a sütőben ne nyíljon szét a hús.
Rakosgasd a tekercseket zsiradékkal kikent tepsibe, és önts alájuk kevés vizet. Fedd le fóliával, és forró sütőbe tolva, 180 fokon süsd meg körülbelül 35-40 perc alatt. Ezt követően vedd le a fóliát, és pirítsd meg a tekercseket.
Az egytepsis citromos csirkecomb különleges és fenséges, és összedobni is egyszerű.
Kiút a társfüggőségből - Hogyan szabadulj meg a mérgező kapcsolatoktól?
Knapek Éva klinikai szakpszichológus, tabuk nélkül beszél a társfüggőség jellemzőiről, és bemutatja a kialakulásának okait, a kapcsolati dinamikákat, és a felismeréshez vezető jeleket a saját életünkben, közeli kapcsolatainkban. A Femina Klub januári előadásán hasznos tanácsokat kaphatsz hogyan léphetsz ki ezekből a helyzetekből, és hogyan alakíthatsz ki egészséges, egyenrangú kapcsolatokat.
További részletek: feminaklub.hu/
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2025. január 7. 18 óra
Helyszín: MOM Kulturális Központ
Promóció