Omlós pörkölt csirkemájból: szétolvad a szádban

A csirkemájpörkölt olcsó és vasban gazdag ebéd.

Csirkemájpörkölt
Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Ha szereted a csirkemájat, érdemes belőle gyakran főzni. Ez a pörkölt olcsó, kiadós, tele van vassal, és nem nehéz elkészíteni. Köretként legjobban a főtt krumpli megy hozzá, néhány szem savanyú uborka pedig még jobban kihozza az ízeit.

Csirkemájpörkölt

Hozzávalók 4 személyre

  • 1 kg csirkemáj
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 2 evőkanál zsír
  • 1 hagyma
  • 1 paprika
  • 1 paradicsom
  • 1 teáskanál pirospaprika
  • 1 teáskanál majoránna
  • bors
  • só a végén
Recept idők

Elkészítés:

A hagymát vágd cikkekre. A zsírt egy lábosban olvaszd fel, és párold rajta üvegesre a hagymát. Amikor már puha, húzd le a tűzről, keverd el a pirospaprikával, a zúzott fokhagymával, a felkockázott paprikával és paradicsommal. Tedd vissza a tűzre, és melegítsd, amíg összeesnek és a paradicsom levet ereszt.

Közben a májat tisztítsd meg és kockázd fel. Tedd a pörköltalapra, szórd meg majorannával és borssal. Sót még ne adj hozzá, csak a legvégén, különben megkeményedik. Öntsd fel annyi vízzel, amennyi éppen ellepi, és 10-15 perc alatt főzd puhára.

Rozmaringos sertésszelet almával és hagymával sütve: a hús omlós lesz

A hagymával és almával sült sertésszelet könnyen elkészíthető, laktató fogás, amelyben a sós és az édes ízek csodás harmóniáját is élvezheted.

Elolvasom

Kép: Mansawi Patil / Getty Images

Olvastad már?

Ezt is szeretjük