Omlós pörkölt csirkemájból: szétolvad a szádban
A csirkemájpörkölt olcsó és vasban gazdag ebéd.

Ha szereted a csirkemájat, érdemes belőle gyakran főzni. Ez a pörkölt olcsó, kiadós, tele van vassal, és nem nehéz elkészíteni. Köretként legjobban a főtt krumpli megy hozzá, néhány szem savanyú uborka pedig még jobban kihozza az ízeit.
Csirkemájpörkölt
Hozzávalók 4 személyre
- 1 kg csirkemáj
- 2 gerezd fokhagyma
- 2 evőkanál zsír
- 1 hagyma
- 1 paprika
- 1 paradicsom
- 1 teáskanál pirospaprika
- 1 teáskanál majoránna
- bors
- só a végén
Elkészítés:
A hagymát vágd cikkekre. A zsírt egy lábosban olvaszd fel, és párold rajta üvegesre a hagymát. Amikor már puha, húzd le a tűzről, keverd el a pirospaprikával, a zúzott fokhagymával, a felkockázott paprikával és paradicsommal. Tedd vissza a tűzre, és melegítsd, amíg összeesnek és a paradicsom levet ereszt.
Közben a májat tisztítsd meg és kockázd fel. Tedd a pörköltalapra, szórd meg majorannával és borssal. Sót még ne adj hozzá, csak a legvégén, különben megkeményedik. Öntsd fel annyi vízzel, amennyi éppen ellepi, és 10-15 perc alatt főzd puhára.
Rozmaringos sertésszelet almával és hagymával sütve: a hús omlós lesz
A hagymával és almával sült sertésszelet könnyen elkészíthető, laktató fogás, amelyben a sós és az édes ízek csodás harmóniáját is élvezheted.
ElolvasomKép: Mansawi Patil / Getty Images
Olvastad már?
OLVASD EL EZT IS!

- csirkemáj
- fehérbor