Kakukkfüves házi májkrém: friss, ropogós kenyérrel mennyei
A kakukkfüves házi májkrém sült májból készül, és egyszerűen ellenállhatatlan.

A házi szendvicskrémek rajongóinak kötelező kipróbálni ezt a selymes kakukkfüves házi májkrémet. Az intenzív ízekért a többféle hagyma és a friss zöldfűszer, a krémes állagért pedig a vaj felel. Mint minden májételt, ezt is csak a legvégén sózd meg.
Kakukkfüves házi májkrém
Hozzávalók 4 személyre
- 1 kg csirkemáj
- 6 szál újhagyma
- 3 evőkanál vaj
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 lila hagyma
- 1 szál friss kakukkfű
- 0.5 dl száraz fehérbor
- só
- frissen őrölt bors
- olívaolaj
- kacsazsír a tetejére (elmaradhat)
Elkészítés:
Az újhagymák fehér részét karikázd fel, a lila hagymát vágd kockákra, és kevés olívaolajon párold őket üvegesre. Ha készen vannak, kanalazd őket egy tepsibe. Add hozzá a felaprított májat, az apróra vágott fokhagymát, a száráról letépkedett kakukkfűleveleket, reszeld rá a borsot, öntsd fel borral, és alufóliával letakarva negyven perc alatt süsd puhára a májat. Az utolsó tíz percben vedd le róla a fóliát, hogy szépen megpirulhasson. A sült májas-hagymás egyveleget kanalazd turmixgépbe, add hozzá a vajat, és pépesítsd. Most kóstold meg, és ízlés szerint adj hozzá sót is. Azonnal fogyasztható, de ha pár napig el szeretnéd tartani, tedd csatos üvegbe, a tetejét pedig locsold meg kevés olvasztott kacsazsírral.
Könnyedebb, de hasonlóan krémes a görög joghurtos fetakrém, amit szintén pirítóssal vagy friss kenyérrel fogyaszthatsz.

Ajándékozz szakácskönyvet karácsonyra!
Egy könyvvel nem csak tárgyat ajándékozol, hanem élményt is.
Mentes Anyu szakácskönyveiből készített ételek lehetőséget adnak új ízek felfedezésére és kipróbálására. Különleges étrendet követőknek, vagy kísérletezni vágyóknak a Mentes Anyu könyvcsomag tökéletes meglepetés lehet.
Ha idén valami igazán hasznosat ajándékoznál az egészség jegyében, kattints ide. MOST INGYENES HÁZHOZSZÁLLÍTÁSSAL!
Promóció
Még több recept