Kakukkfüves házi májkrém: friss, ropogós kenyérrel mennyei
A kakukkfüves házi májkrém sült májból készül, és egyszerűen ellenállhatatlan.

kakukfuves majkrem
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

A házi szendvicskrémek rajongóinak kötelező kipróbálni ezt a selymes kakukkfüves házi májkrémet. Az intenzív ízekért a többféle hagyma és a friss zöldfűszer, a krémes állagért pedig a vaj felel. Mint minden májételt, ezt is csak a legvégén sózd meg.

Kakukkfüves házi májkrém

Hozzávalók 4 személyre

  • 1 kg csirkemáj
  • 6 szál újhagyma
  • 3 evőkanál vaj
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 lila hagyma
  • 1 szál friss kakukkfű
  • 0.5 dl száraz fehérbor
  • frissen őrölt bors
  • olívaolaj
  • kacsazsír a tetejére (elmaradhat)
Recept idők

Elkészítés:

Az újhagymák fehér részét karikázd fel, a lila hagymát vágd kockákra, és kevés olívaolajon párold őket üvegesre. Ha készen vannak, kanalazd őket egy tepsibe. Add hozzá a felaprított májat, az apróra vágott fokhagymát, a száráról letépkedett kakukkfűleveleket, reszeld rá a borsot, öntsd fel borral, és alufóliával letakarva negyven perc alatt süsd puhára a májat. Az utolsó tíz percben vedd le róla a fóliát, hogy szépen megpirulhasson. A sült májas-hagymás egyveleget kanalazd turmixgépbe, add hozzá a vajat, és pépesítsd. Most kóstold meg, és ízlés szerint adj hozzá sót is. Azonnal fogyasztható, de ha pár napig el szeretnéd tartani, tedd csatos üvegbe, a tetejét pedig locsold meg kevés olvasztott kacsazsírral.

Könnyedebb, de hasonlóan krémes a görög joghurtos fetakrém, amit szintén pirítóssal vagy friss kenyérrel fogyaszthatsz.

Ezt is szeretjük