Csirkecombok paradicsomos szószban
Az ízletes és szaftos csirkecomboknak nem lehet ellenállni, főleg, ha így készíted őket.
A sok-sok zöldséggel készült paradicsomos-fokhagymás szósz remek kísérője a szaftos comboknak, a bortól pedig egy kissé pikáns lesz az étel.
Ne ijedj meg a sok hozzávalótól és a hosszúnak tűnő leírástól, egyszerűen összedobhatod, kevesebb mint fél óra alatt, a többi munkát pedig a sütő végzi majd!
Csirkecombok paradicsomos szószban
Hozzávalók:
- 10 bőrös csirke alsócomb - vagy 5 egész csirkecomb
- 10 dkg olívabogyó - lehetőleg zöld
- 1 fél fej zeller
- 2 közepes vöröshagyma
- 4 közepes sárgarépa
- 10-12 gerezd fokhagyma
- 2 dl száraz fehérbor
- 5 dl paradicsompüré
- 3 dl csirkehúsleves - kockából is jó
- 2 babérlevél
- 1 ág rozmaring
- 1 csokor friss petrezselyem
- só, frissen őrölt bors
- olívaolaj
Elkészítés ideje:
75 perc.
Elkészítés menete:
A csirkecombokat tisztítsd meg jó alaposan, majd dörgöld be hasonló alapossággal sóval. A zellert pucold meg, majd reszeld le, a hagymát is tisztítsd meg, aztán kockázd fel, a répákat pedig, miután megtisztogattad őket, vágd karikákra. A petrezselymet is vágd minél apróbbra. Ha mindennel megvagy, akkor keríts a közvetlen környezetedből egy mélyebb serpenyőt, amit később a sütőben is nyugodtan használhatsz. Vékony réteg olívaolajat forrósíts benne, majd pirítsd meg a combok minden oldalát, aztán szedd ki őket.
Ha ezzel végeztél, jöhetnek a zöldségek, ugyanabba a serpenyőbe, a csirkecombok után maradt zsírban pirítsd meg őket, először a hagymát, majd ha az már szép üveges, akkor jöhetnek a többiek is. Ha mindenki szépen megpirult, akkor sózd, borsozd őket, és keverd hozzájuk a tört fokhagymákat, a babérleveleket és a rozmaringot. Miután ezeket is elkeverted, add a zöldségekhez a fehérbort, főzd el, majd jöhet a paradicsomszósz és a húsleves. Forrald fel az egészet, morzsold bele a petrezselymet, majd vedd le a tűzről. Melegítsd elő a sütőt 190 fokra, a szószba tedd vissza a csirkecombokat, szórd melléjük az olívabogyókat, fedd le az egészet, és told be sülni 45-50 percre.
A legjobb csirkés fogások
A csirkehús mindig is a legkönnyebben beszerezhető és a legkedveltebb húsfélék közé tartozott, ha nálad sincs ez másként, próbáld ki a következő recepteket is!
Passata, az Univer új terméke!
A sűrített paradicsomhoz képest, lágyabb, folyékonyabb állagú paradicsomos készítmény. Számos előnye mellett a termék hígítást nem igényel. Konyhakészen felhasználható, akár tésztaszósz alapanyagaként, levesben vagy egyszerűen pizzára kenve. Rendkívül sokoldalú, és számos étel elkészítéséhez használható.
Promóció
OLVASD EL EZT IS!
- mexikó
- paradicsom
Enchiladas: hagyományos fogás egyenesen Mexikóból
- fűszer
- sertéssült
Illatos és szaftos ebéd 25 perc alatt
- fűszer
- chili