Csirkecombok paradicsomos szószban

Ízletes ebéd egyszerűen

Az ízletes és szaftos csirkecomboknak nem lehet ellenállni, főleg, ha így készíted őket.

Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

A sok-sok zöldséggel készült paradicsomos-fokhagymás szósz remek kísérője a szaftos comboknak, a bortól pedig egy kissé pikáns lesz az étel.

Ne ijedj meg a sok hozzávalótól és a hosszúnak tűnő leírástól, egyszerűen összedobhatod, kevesebb mint fél óra alatt, a többi munkát pedig a sütő végzi majd!

Csirkecombok paradicsomos szószban

Hozzávalók:

  • 10 bőrös csirke alsócomb - vagy 5 egész csirkecomb
  • 10 dkg olívabogyó - lehetőleg zöld
  • 1 fél fej zeller
  • 2 közepes vöröshagyma
  • 4 közepes sárgarépa
  • 10-12 gerezd fokhagyma
  • 2 dl száraz fehérbor
  • 5 dl paradicsompüré
  • 3 dl csirkehúsleves - kockából is jó
  • 2 babérlevél
  • 1 ág rozmaring
  • 1 csokor friss petrezselyem
  • só, frissen őrölt bors
  • olívaolaj

Elkészítés ideje:

75 perc.

Elkészítés menete:

A csirkecombokat tisztítsd meg jó alaposan, majd dörgöld be hasonló alapossággal sóval. A zellert pucold meg, majd reszeld le, a hagymát is tisztítsd meg, aztán kockázd fel, a répákat pedig, miután megtisztogattad őket, vágd karikákra. A petrezselymet is vágd minél apróbbra. Ha mindennel megvagy, akkor keríts a közvetlen környezetedből egy mélyebb serpenyőt, amit később a sütőben is nyugodtan használhatsz. Vékony réteg olívaolajat forrósíts benne, majd pirítsd meg a combok minden oldalát, aztán szedd ki őket.

Ha ezzel végeztél, jöhetnek a zöldségek, ugyanabba a serpenyőbe, a csirkecombok után maradt zsírban pirítsd meg őket, először a hagymát, majd ha az már szép üveges, akkor jöhetnek a többiek is. Ha mindenki szépen megpirult, akkor sózd, borsozd őket, és keverd hozzájuk a tört fokhagymákat, a babérleveleket és a rozmaringot. Miután ezeket is elkeverted, add a zöldségekhez a fehérbort, főzd el, majd jöhet a paradicsomszósz és a húsleves. Forrald fel az egészet, morzsold bele a petrezselymet, majd vedd le a tűzről. Melegítsd elő a sütőt 190 fokra, a szószba tedd vissza a csirkecombokat, szórd melléjük az olívabogyókat, fedd le az egészet, és told be sülni 45-50 percre.

A legjobb csirkés fogások

A csirkehús mindig is a legkönnyebben beszerezhető és a legkedveltebb húsfélék közé tartozott, ha nálad sincs ez másként, próbáld ki a következő recepteket is!

7 kedvenc csirkés fogás képpel és recepttel

Nézegess képeket!

Elolvasom

Passata, az Univer új terméke!

A sűrített paradicsomhoz képest, lágyabb, folyékonyabb állagú paradicsomos készítmény. Számos előnye mellett a termék hígítást nem igényel. Konyhakészen felhasználható, akár tésztaszósz alapanyagaként, levesben vagy egyszerűen pizzára kenve. Rendkívül sokoldalú, és számos étel elkészítéséhez használható.

Promóció

Ezt is szeretjük