Házi pácban érlelt, ropogós csirkecomb zöldségágyon: egyszerre sül a köret és a hús
Ha a fűszeres, zöldségágyon sült csirkecombot választod főfogásnak, nem kell sokáig a tepsi mellett ácsorognod.

Házi pácban érlelt, ropogós csirkecomb zöldségágyon: egyszerre sül a köret és a hús
Ez is érdekelhet

Európa legnagyobb interaktív vasúti élményparkja (x)

Nyaralj korlátok nélkül! (x)

Szünidei élményhegység - Aktivitás mindenkinek a nyári Magas-Tátrában. (x)

Már ne a barna szószt keressük! - Ismerd meg Németország kulináris különlegességeit! (x)

Ünnepelj együtt a dm-mel! Nagy meglepetéssel készül a napokban a dm – Te se maradj le róla! (x)

beauty and style

Mutatjuk, hogyan tisztítsd ki a műszempillát, hogy még sokszor viselhesd »

Rosszul borotválod a lábadat? 3 veszélyes hiba, amit a legtöbb nő elkövet »

A 22 éves modell igazi retró szépség az új fotókon: 50 éve is imádták volna »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Csirkecombból könnyen készíthetsz ízgazdag, laktató ebédet vagy vacsorát. A legegyszerűbb, ha idényzöldségeket is szórsz a hús mellé, így nem kell köretet készítened. A lényeg, hogy a combok jól átsüljenek. Sütés közben locsolgasd, hogy ne száradjanak ki. Hagyd bátran órákig a pácban, hogy a hús még omlósabb legyen.

Hozzávalók 4 személyre:

  • 4 egész csirkecomb
  • 15 dkg koktélparadicsom
  • 1 db cukkini
  • 2 db sárgarépa
  • 2 db lilahagyma
  • 1 fej fokhagyma
  • 3 evőkanál olívaolaj
  • 1 teáskanál bazsalikom
  • bors
Recept idők

Elkészítés:

A csirkecombot nézd át, ha szükséges, a maradék szőröket, tollakat távolítsd el. Az olívaolajat keverd össze sóval, borssal, bazsalikommal, és kend be vele a combokat. Fedd le, majd rakd a hűtőbe legalább fél órára, de érdemes hosszabb ideig, akár egy éjszakán át pácolni.
 

Rendezd a csirkecombokat egy tűzálló tálba vagy tepsibe a bőrös oldalukkal felfelé. Rakd melléjük a felszeletelt lilahagymát, a fokhagymát, a sárgarépát és cukkinit, a koktélparadicsomot, majd öntsd le a maradék páclével. Előmelegített sütőben, 180 fokon lefóliázva süsd 25 percig, majd fordítsd át a húst. Locsold meg, és süsd még 25-30 percig. A sütési idő vége felé vedd le róla a fóliát. Akkor jó, ha belül puha, kívül pedig szép piros, ropogós.

Ezt is szeretjük