Tepsiben sült csirkecomb tejszínes gombamártással: omlós és szaftos
Akár rohanós napokra is ideális főfogás lehet a laktató, szaftos, sült csirkecomb tejszínes gombamártással.

csirkecomb-gombas-tejszines-martasban
Ez is érdekelhet

Családi üdülőparadicsom, ahol a kicsik és a nagyok is jól érzik magukat (x)

Hogyan hasznosul pontosan a kalcium? Ez a vitamin elengedhetetlen hozzá (x)

Sztárokkal teli luxushajó indul Szegeden: igazi álomvilágba csöppenhetsz (x)

Ez a mézes csoki újrafogalmazza a csokoládét: édesség helyett próbáld ki ezt! (x)

Megújul a városligeti Gyermeknap: új helyszínek és programok várnak (x)

Így töltsd fel a nyári energiakészleteket! (x)

Hamarosan újra DM gyermeknap a Vasúttörténeti Parkban: Ezt a bulit nem érdemes kihagyni! (x)

beauty and style

Kiütések és irritáció borotválkozás után? Megmondjuk, mit csinálsz rosszul »

8 étel, amitől makulátlanul tiszta bőröd lesz: fogyaszd őket rendszeresen »

Gyönyörű nő lett a Vágy és vezeklés egykori sztárja: Saoirse Ronan igazi ír szépség »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Bár a csirkecomb a mell mögött az utóbbi időkben egy kicsit háttérbe szorult, egyszerű, mégis különleges ebédet vagy vacsorát készíthetsz belőle. A boros-tejszínes szósz gombával megbolondítva még jobban feldobja a húst. Amíg a sütőben pirulnak a combok, a mártást kényelmesen összedobhatod. Tésztával, krumplival vagy rizzsel is kínálhatod. Ha igazán sűrű szószt készítenél, kevés lisztet vagy keményítőt is szórhatsz a tejszínhez.

Csirkecomb tejszínes gombamártással

Hozzávalók 4 személyre:

  • 8 db csirkecomb
  • 25 dkg gomba
  • 2.5 dl tejszín
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 2 dl fehérbor
  • 2 db vöröshagyma
  • 0.5 csokor zöldfűszer
  • bors
  • chili
  • olaj
Recept idők

Elkészítés:

A csirkecombot tisztítsd meg, sózd, borsozd meg ízlés szerint, majd rendezd olívaolajjal kikent tepsibe. Az egyik hagymát karikázd fel, rakd a hús tetejére, és önts alá kevés vizet. Fedd le fóliával, majd told előmelegített sütőbe. Süsd meg 180 fokon körülbelül 45-60 perc alatt. Akkor jó, ha a csirke puha, és könnyen beleszalad egy hegyes kés. Amennyiben szükséges, a combokat magasabb hőfokon pirítsd meg. 

 

A mártáshoz a gombát pucold meg, majd vágd fel. Egy lábosban hevíts kevés olajat, majd rakd bele a maradék vöröshagymát aprítva és a zúzott fokhagymát. Amikor kezd pirulni, illatozni, tedd hozzá a gombát, és dinszteld meg. Ízesítsd sóval, borssal, és öntsd fel a borral. Amikor a gomba puha, add hozzá a tejszínt. Ha a szósz elég sűrű, pakold bele a combokat. Szórd meg zöldfűszerekkel és chilivel, majd rottyantsd össze.

Ropogós, rántott csirkecombot is süthetsz sütőben, és nagy előnye, hogy nem tocsog az olajban. 

Képek: Getty Images.

Ezt is szeretjük