Fényes bőrű csirkecomb isteni borsos pácban sütve: belül finom omlós
Egyszerre ropogós és omlós csirkecombot készíthetsz, ha előtte borsos pácban tartod.

Az igazán finom sült csirkecomb titka a megfelelő pácolás: legalább egy-két órát tartsd kisütés előtt a fűszeres lében a húst, így az ízek lejutnak a belsejébe, omlós és ellenállhatatlan lesz. Ha a végén fólia nélkül sütöd egy negyedórát, a bőre is jó ropogós lesz.
Csirkecomb borsos pácban
Hozzávalók
- 4 db egész csirkecomb
- 4 db babérlevél
- 3 db egész szegfűszeg
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 dl száraz vörösbor
- 0.5 dl olaj
- só
- frissen őrölt bors
Elkészítés:
A csirkecombokat sózd be. Az olajat keverd össze a zúzott fokhagymagerezdekkel és ízlés szerint frissen őrölt borssal. Forgasd meg ebben a pácban a húst, öntsd fel vörösborral, és pihentesd a hűtőben néhány órát. Közben a sütőt melegítsd elő 180 fokra. A combokat helyezd el egymás mellett egy tepsiben, öntsd hozzá a hátramaradt páclevet, helyezz el mellette babérleveleket és egész szegfűszegeket, és alufóliával letakarva told a sütőbe. Egy óra múlva vedd le a fóliát a tetejéről, és még egy kicsit pirítsd addig, amíg a bőre ropogóssá válik.
Friss salátával kínáld - nagyon jól megy mellé például az avokádós kukoricasaláta.
- vörösbor
- szegfűszeg
- csirkecomb
- húsételek
- sült csirkecomb
- vörösboros csirkecomb
- borsos csirkecomb
- Recept

Lehet-e boldog, aki intelligens? - A tudás hatása a lelki egészségre
Kepes András író, újságíró a Femina Klub júniusi előadásán arra keresi a választ, hogyan találhatunk boldogságot egy folyamatosan változó, kihívásokkal teli világban. Hogyan formálhatjuk úgy az életünket, hogy az ne csak sikeres, de valóban örömteli is legyen?
További részletek: feminaklub.hu/
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2025. június 5. 18 óra
Helyszín: MOM Kulturális Központ
Promóció