Fényes bőrű csirkecomb isteni borsos pácban sütve: belül finom omlós
Egyszerre ropogós és omlós csirkecombot készíthetsz, ha előtte borsos pácban tartod.

borsos csirkecomb
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Az igazán finom sült csirkecomb titka a megfelelő pácolás: legalább egy-két órát tartsd kisütés előtt a fűszeres lében a húst, így az ízek lejutnak a belsejébe, omlós és ellenállhatatlan lesz. Ha a végén fólia nélkül sütöd egy negyedórát, a bőre is jó ropogós lesz.

Csirkecomb borsos pácban

Hozzávalók:

  • 4 db egész csirkecomb
  • 4 db babérlevél
  • 3 db egész szegfűszeg
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 dl száraz vörösbor
  • 0.5 dl olaj
  • frissen őrölt bors
Recept idők

Elkészítés:

A csirkecombokat sózd be. Az olajat keverd össze a zúzott fokhagymagerezdekkel és ízlés szerint frissen őrölt borssal. Forgasd meg ebben a pácban a húst, öntsd fel vörösborral, és pihentesd a hűtőben néhány órát. Közben a sütőt melegítsd elő 180 fokra. A combokat helyezd el egymás mellett egy tepsiben, öntsd hozzá a hátramaradt páclevet, helyezz el mellette babérleveleket és egész szegfűszegeket, és alufóliával letakarva told a sütőbe. Egy óra múlva vedd le a fóliát a tetejéről, és még egy kicsit pirítsd addig, amíg a bőre ropogóssá válik.

Friss salátával kínáld - nagyon jól megy mellé például az avokádós kukoricasaláta.

Ezt is szeretjük