Fényes bőrű csirkecomb isteni borsos pácban sütve: belül finom omlós

Egyszerre ropogós és omlós csirkecombot készíthetsz, ha előtte borsos pácban tartod.

Csirkecomb borsos pácban receptje
Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Az igazán finom sült csirkecomb titka a megfelelő pácolás: legalább egy-két órát tartsd kisütés előtt a fűszeres lében a húst, így az ízek lejutnak a belsejébe, omlós és ellenállhatatlan lesz. Ha a végén fólia nélkül sütöd egy negyedórát, a bőre is jó ropogós lesz.

Csirkecomb borsos pácban

Hozzávalók

  • 4 db egész csirkecomb
  • 4 db babérlevél
  • 3 db egész szegfűszeg
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 dl száraz vörösbor
  • 0.5 dl olaj
  • frissen őrölt bors
Recept idők

Elkészítés:

A csirkecombokat sózd be. Az olajat keverd össze a zúzott fokhagymagerezdekkel és ízlés szerint frissen őrölt borssal. Forgasd meg ebben a pácban a húst, öntsd fel vörösborral, és pihentesd a hűtőben néhány órát. Közben a sütőt melegítsd elő 180 fokra. A combokat helyezd el egymás mellett egy tepsiben, öntsd hozzá a hátramaradt páclevet, helyezz el mellette babérleveleket és egész szegfűszegeket, és alufóliával letakarva told a sütőbe. Egy óra múlva vedd le a fóliát a tetejéről, és még egy kicsit pirítsd addig, amíg a bőre ropogóssá válik.

Friss salátával kínáld - nagyon jól megy mellé például az avokádós kukoricasaláta.

Kiút a társfüggőségből - Hogyan szabadulj meg a mérgező kapcsolatoktól?

Knapek Éva klinikai szakpszichológus, tabuk nélkül beszél a társfüggőség jellemzőiről, és bemutatja a kialakulásának okait, a kapcsolati dinamikákat, és a felismeréshez vezető jeleket a saját életünkben, közeli kapcsolatainkban. A Femina Klub januári előadásán hasznos tanácsokat kaphatsz hogyan léphetsz ki ezekből a helyzetekből, és hogyan alakíthatsz ki egészséges, egyenrangú kapcsolatokat. 

További részletek: feminaklub.hu/

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2025. január 7. 18 óra

Helyszín: MOM Kulturális Központ

Promóció

Ezt is szeretjük