Fényes bőrű csirkecomb isteni borsos pácban sütve: belül finom omlós
Egyszerre ropogós és omlós csirkecombot készíthetsz, ha előtte borsos pácban tartod.
![Csirkecomb borsos pácban receptje](https://kep.index.hu/1/0/4102/41026/410260/41026021_b1138fa94deccd18d939054f86141712_wm.jpg)
Az igazán finom sült csirkecomb titka a megfelelő pácolás: legalább egy-két órát tartsd kisütés előtt a fűszeres lében a húst, így az ízek lejutnak a belsejébe, omlós és ellenállhatatlan lesz. Ha a végén fólia nélkül sütöd egy negyedórát, a bőre is jó ropogós lesz.
Csirkecomb borsos pácban
Hozzávalók
- 4 db egész csirkecomb
- 4 db babérlevél
- 3 db egész szegfűszeg
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 dl száraz vörösbor
- 0.5 dl olaj
- só
- frissen őrölt bors
Elkészítés:
A csirkecombokat sózd be. Az olajat keverd össze a zúzott fokhagymagerezdekkel és ízlés szerint frissen őrölt borssal. Forgasd meg ebben a pácban a húst, öntsd fel vörösborral, és pihentesd a hűtőben néhány órát. Közben a sütőt melegítsd elő 180 fokra. A combokat helyezd el egymás mellett egy tepsiben, öntsd hozzá a hátramaradt páclevet, helyezz el mellette babérleveleket és egész szegfűszegeket, és alufóliával letakarva told a sütőbe. Egy óra múlva vedd le a fóliát a tetejéről, és még egy kicsit pirítsd addig, amíg a bőre ropogóssá válik.
Friss salátával kínáld - nagyon jól megy mellé például az avokádós kukoricasaláta.
- vörösbor
- szegfűszeg
- csirkecomb
- húsételek
- sült csirkecomb
- vörösboros csirkecomb
- borsos csirkecomb
- Recept