Ropogósra sült csirke görögösen: paradicsomos, fetás salátával
Igazi nyárias, mediterrán fogás! A hús a páctól fantasztikusan zamatos lesz. Ha görögös salátaágyon tálalod, külön köretről nem is kell gondoskodnod.
A sült csirke a hétvégi ebédek sztárja. Ha teheted, kísérletezz, és készítsd el mindig egy kicsit másként. Görögös pácban, sok fokhagymával, olívaolajjal, oregánóval igazán ízletes lesz az étel. Hát még, ha egy könnyed salátát is összedobsz mellé. Az már mindegy is, hogy mellből, szárnyból vagy combból készíted. Ha elöl van a grilled, azon süsd meg a húst.
Csirke görögösen
Hozzávalók 4 személyre
A húshoz
- 1 db csirke
- 5 gerezd fokhagyma
- 1 teáskanál citromlé
- 1 dl olívaolaj
- 2 teáskanál oregánó
- 1 mokkáskanál kakukkfű
- só
- bors
A salátához
- 10 dkg olívabogyó
- 10 dkg feta sajt
- 2 db paradicsom
- 1 db uborka
- 1 db lilahagyma
- 5 cl olívaolaj
- 1 ág oregánó
- 1 ág bazsalikom
- só
Elkészítés:
A húst öblítsd le, majd sózd be ízlés szerint. Keverd össze az olívaolajat, a citromlevet, a borsot, az áttört fokhagymát, az oregánót és a kakukkfüvet. Dörzsöld be a csirkét a fűszeres keverékkel. Takard le, majd pihentesd legalább két-három órán át, még jobb, ha egy egész éjszakán át pácolod. Rakd a húst kevés zsiradékkal kikent tepsibe, és süsd meg 180 fokon körülbelül 40 perc alatt. Közben forgasd a csirkedarabokat. Grillsütőre is rakhatod a húst. Kenegetve, forgatva süsd addig, amíg szép piros nem lesz.
A salátához a hagymát pucold meg, majd a paradicsommal és az uborkával együtt vágd fel ízlés szerint. Rakd egy tálba, tedd hozzá az olajbogyót, öntsd le az olívaolajjal, sózd meg ízlés szerint, szórd meg oregánóval, bazsalikommal, majd morzsold rá a fetát. Tálaláskor a hússal együtt kínáld.
Ez is szuper mediterrán fogás! A sült csirke kaliforniai paprikával és olajbogyóval is isteni.
Passata, az Univer új terméke!
A sűrített paradicsomhoz képest, lágyabb, folyékonyabb állagú paradicsomos készítmény. Számos előnye mellett a termék hígítást nem igényel. Konyhakészen felhasználható, akár tésztaszósz alapanyagaként, levesben vagy egyszerűen pizzára kenve. Rendkívül sokoldalú, és számos étel elkészítéséhez használható.
Promóció