
Csípős töltött cukkini darált hússal
A töltött cukkini már önmagában is mesésen finom, de, ha megspékeled még egy kis csípős ízzel is, akkor egészen újfajta fogásra tehetsz szert.

Habár a töltött zöldség nem éppen a gyorsan elkészíthető ételek kategóriájába tartozik, hétvégére, vagy, ha sok időd van a vacsora megalkotásához, az egyik legjobb választás.


Vájd ki a cukkinit, töltsd meg darált hússal, dobd be a sütőbe, és süsd készre! Próbáld ki receptünket, és élvezd, ahogy a chili pikánssá teszi az egészet!
Csípős töltött cukkini darált hússal
Hozzávalók:
- 25 dkg darált hús
- 6 evőkanál olívaolaj
- 5 dkg rizs
- 4 közepes cukkini
- 2 szál póréhagyma
- 2 mentaág
- 1,5 teáskanál chilis szósz
- 1 doboz paradicsomkonzerv
- 1 szelet zeller
A cukkinit mosd meg, forró vízben főzd 4-5 percig, majd hagyd kihűlni, és itasd le a vizet róla egy papírtörlő segítségével. A megfőzött, lecsepegtetett rizst az apróra vágott mentalevelekkel keverd össze.
A felaprított hagymát két evőkanálnyi olívaolajon dinszteld meg. Add hozzá a darált húst és a szintén apróra vágott zellert. Öntsd fel pici vízzel, sózd, borsozd ízlésed szerint, és párold puhára. Keverd hozzá a rizshez az egészet.
A paradicsomkonzervet szűrd le, tedd félre a levét, a húsát pedig villával törd össze. A cukkinik végeit vágd le, a húsukat úgy vájd ki, hogy a zöldség héja ép maradjon. Kanalazd beléjük a tölteléket, és olívaolajjal kikent tűzálló tálba helyezd bele őket.
A megmaradt olajat hevítsd fel, keverd hozzá a paradicsomot, és ízlésed szerint fűszerezd. Add hozzá a levét is, és öntsd a cukkinikre a szószt. Előmelegített sütőben 15-20 percig süsd.

Három szakácskönyv ingyenes szállítással!
Mentes Anyu szakácskönyveit azoknak ajánljuk, akik egészségük érdekében vagy meggyőződésből különleges étrendet követnek, de azoknak is, akik csak inspirációt, új ízeket keresnek.
MOST INGYENES HÁZHOZSZÁLLÍTÁSSAL!
Tekintsd meg ajánlatunkat, kattints ide!
Promóció
OLVASD EL EZT IS!

- csirke
- méz
Csípős csirkeszárnyak

- zöldség
- padlizsán
Török töltött padlizsán, sajttal megszórva

- krumpli
- padlizsán