Csípős paprikakrém házilag
Jobb a boltinál!
Egy halászlé mellé elengedhetetlen a jó csípős paprikakrém, amit vehetsz boltban is, de te is kikísérletezheted a legjobbat.

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Van, aki az édességen kívül mindenbe rak egy kicsit belőle, van, aki csak néhány ételbe, és természetesen vannak, akik egyáltalán nem szeretik, ha te nem az utóbbi csoportba tartozol, akkor mindenképpen próbáld ki!

A paprika mennyiségét variáld annak függvényében, hogy mennyire szereted csípősen!

Csípős paprikakrém

Hozzávalók:

  • 1 kg csípős paprika
  • 1 kg piros pritaminpaprika
  • 30 dkg só
  • olaj

Elkészítés ideje:

Két és fél óra.

Elkészítés menete:

Nem egy bonyolult étel, és jó sok paprikakrémed lesz a végére, csak egy kis türelem kell hozzá. A csípős paprikákat mosd át alaposan, a szárukat távolítsd el, a pritaminnal tégy ugyanígy, utóbbiakat darabold fel egységes kockákra, majd mehet az egész a darálóba - ez lehetőleg minél kisebb lyukú legyen -, aztán egy alkalmas tálba. Itt kerül hozzá a só meg egy kevés olaj - ha kézzel kevered, érdemes gumikesztyűt húznod, különben elképzelhető, hogy még pár óráig a kezeden érzed a csípős paprikát.

Mentesen sütni-főzni még soha nem volt ennyire egyszerű!

Mentesen táplálkozóknak főzni nagy kihívás, ebben nyújt segítséget Nemes Dóra, a Mentes Anyu megálmodója. Szakácskönyvében minden étkezésre és alkalomra található szuper, könnyű fogás: a reggelitől a vacsoráig, az uzsidobozfalatoktól a vendégvárásig, vagy éppen egy családi születésnapig, átgondoltan, mentesen, úgy, hogy a klasszikus kedvenceinkről se kelljen lemondani.

Kizárólag online elérhető, a FeminaShopban! 

Promóció

Ha elkeverted a sóval és az olajjal, fedd le az egészet, és hagyd állni egy napig. Válassz ki néhány szimpatikus befőttesüveget, mosd át őket alaposan, majd adagold beléjük a paprikakrémet, és mielőtt felteszed a fedőt, kanalazz mindre egy vékony olajréteget, hogy ne romoljon meg.

Fűszeres húsok, pikáns ízek

Bármilyen húsételt feldobhatsz egy kis csípős ízzel, válogass képgalériánkból!

Ezt is szeretjük