Csípős paprikakrém házilag
Egy halászlé mellé elengedhetetlen a jó csípős paprikakrém, amit vehetsz boltban is, de te is kikísérletezheted a legjobbat.
Van, aki az édességen kívül mindenbe rak egy kicsit belőle, van, aki csak néhány ételbe, és természetesen vannak, akik egyáltalán nem szeretik, ha te nem az utóbbi csoportba tartozol, akkor mindenképpen próbáld ki!
A paprika mennyiségét variáld annak függvényében, hogy mennyire szereted csípősen!
Csípős paprikakrém
Hozzávalók:
- 1 kg csípős paprika
- 1 kg piros pritaminpaprika
- 30 dkg só
- olaj
Elkészítés ideje:
Két és fél óra.
Elkészítés menete:
Nem egy bonyolult étel, és jó sok paprikakrémed lesz a végére, csak egy kis türelem kell hozzá. A csípős paprikákat mosd át alaposan, a szárukat távolítsd el, a pritaminnal tégy ugyanígy, utóbbiakat darabold fel egységes kockákra, majd mehet az egész a darálóba - ez lehetőleg minél kisebb lyukú legyen -, aztán egy alkalmas tálba. Itt kerül hozzá a só meg egy kevés olaj - ha kézzel kevered, érdemes gumikesztyűt húznod, különben elképzelhető, hogy még pár óráig a kezeden érzed a csípős paprikát.
Kiút a társfüggőségből - Hogyan szabadulj meg a mérgező kapcsolatoktól?
Knapek Éva klinikai szakpszichológus, tabuk nélkül beszél a társfüggőség jellemzőiről, és bemutatja a kialakulásának okait, a kapcsolati dinamikákat, és a felismeréshez vezető jeleket a saját életünkben, közeli kapcsolatainkban. A Femina Klub januári előadásán hasznos tanácsokat kaphatsz hogyan léphetsz ki ezekből a helyzetekből, és hogyan alakíthatsz ki egészséges, egyenrangú kapcsolatokat.
További részletek: feminaklub.hu/
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2025. január 7. 18 óra
Helyszín: MOM Kulturális Központ
Promóció
Ha elkeverted a sóval és az olajjal, fedd le az egészet, és hagyd állni egy napig. Válassz ki néhány szimpatikus befőttesüveget, mosd át őket alaposan, majd adagold beléjük a paprikakrémet, és mielőtt felteszed a fedőt, kanalazz mindre egy vékony olajréteget, hogy ne romoljon meg.
Fűszeres húsok, pikáns ízek
Bármilyen húsételt feldobhatsz egy kis csípős ízzel, válogass képgalériánkból!
OLVASD EL EZT IS!
- hagyma
- vörösbor
Így készül a pikáns hagymalekvár
- tészta
- bazsalikom
Pesto házilag olasz recept szerint
- húsételek
- mártás