Házi, csípős paprikakrém: olyan jó, mint az Erős Pista
A csípős paprikakrém kitűnő ízesítő a legkülönfélébb ételekhez. Otthon is egyszerűen elkészítheted.
A paprikát mi, magyarok mindenhogyan szeretjük: édesen, csípősen, sütve, főzve, töltve, és fűszerként is szívesen használjuk levesekhez, főételekhez egyaránt. Készítheted chiliből vagy akár cseresznyepaprikából is. Nem kell hozzá tartósítószer, a só miatt sokáig eláll. Minél később használod fel, annál kevésbé lesz csípős.
Csípős paprikakrém
Hozzávalók
- 1.5 kg csípős paprika
- 0.5 kg édes paprika
- 40 dkg só
Elkészítés:
A paprikákat alaposan mosd meg, válogasd át. Ha vannak hibás részek, vágd ki, és a szárrészt is távolítsd el. A magokat viszont ne dobd ki. A paprikákat daráld le, vagy aprítsd össze robotgépben, majd keverd hozzá a sót. Hagyd állni, amíg feloldódik, közben kevergesd meg.
Kanalazd a masszát tisztára mosott, mosogatógépben vagy mikróban sterilizált üvegekbe. Jól zárd le, majd mehet is a paprikakrém a kamrapolcra.
Szezonban a sült paprikát se hagyd ki, és használd fel a legkülönbözőbb módon!
A változókorról tabuk nélkül - Hogyan küzdj meg az életközepi válsággal nőként?
Iványi Orsolya, a menopauzaedukáció egyik legnagyobb hazai szószólója, tabuk nélkül beszél a változókor testi-lelki kihívásairól, és arról, hogyan élhetjük meg ezt az időszakot, mint új kezdetet. A Femina Klub novemberi előadásán hasznos tanácsokat kaphatsz az életközepi krízisek kezelésére, és megtudhatod, hogyan értelmezhetjük újra önmagunkat, karrierünket és kapcsolatrendszerünket.
További részletek: feminaklub.hu/
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2024. november 27. 18 óra
Helyszín: MOM Kulturális Központ
Promóció