Csak 5 kiló plusz van rajtad?

Isteni, laktató, zsírégető levesek

Ne sanyargasd magad, ha már a fürdőruhaszezonra készülsz. Készítsd el leveseinket, melyek nem hizlalnak.

Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Nyakadon a nyár, és szeretnéd magad formába hozni a strandszezonra? Nem muszáj a koplalást választanod. Ínycsiklandó leveseinkkel biztosan jól jársz, hiszen serkentik az anyagcserédet, így könnyebben tűnnek el rólad a felesleges kilók.

20 extra hatékony zsírégető zöldség

Nézegess képeket!

Elolvasom

Ráadásul éhezni sem fogsz, mert ezek a levesek rendkívül laktatóak. Bátran próbáld ki őket, és az az öt kiló már csak rossz emlék lesz.

Karfiolleves

Hozzávalók:

  • 1 fej karfiol
  • 2 dl tejföl
  • 2 sárgarépa
  • 2 leveskocka
  • 1 fej vöröshagyma
  • 1 babérlevél
  • 1 evőkanál liszt
  • 1 evőkanál citromlé
  • szemes bors

A karfiolt szedd rózsákra, majd alaposan mosd meg. Tegyél fel egy liter vizet, rakd bele a karfiolt, a hagymát egyben, a felszeletelt répát, a leveskockát és a babérlevelet.

Szórj bele néhány szem egész borsot, és forrald fel az egészet, majd ezt követően még 10 percig főzd. A lisztet a tejföllel és egy merőkanál levessel keverd össze, majd öntsd a levesbe. Néhány percig sűrűsítsd. Ízlésed szerint sózd meg, és citromlével savanyítsd. A babérlevelet, a hagymát és a borsokat dobd ki, és a levest már tálalhatod is.

Káposztaleves

Hozzávalók:

  • 1,5 kg édeskáposzta
  • 6 fej vöröshagyma
  • 4 sárgarépa
  • 2 kis paradicsompüré-konzerv
  • 2 zöldpaprika
  • 2 zellergumó
  • 2 leveskocka

A káposztát vágd fel. A hagymát, a répát, a paprikát és a zellert vágd közepes nagyságúra, és önts rá annyi vizet, hogy ellepje. Keverd hozzá a paradicsompürét és a leveskockákat. Sózd, borsozd ízlésed szerint. Forrald fel, majd 20-30 perc alatt főzd készre.

Kapros uborkaleves

Hozzávalók:

  • 3 dl tej
  • 2 dl natúr joghurt
  • 1 kígyóuborka
  • kapor
  • bors

Az uborkát reszeld le tökreszelőn, és keverd össze a joghurttal, valamint a tejjel. Sózd, borsozd ízlésed szerint, és a frissen vágott kaprot is keverd hozzá. Tedd hűtőbe, és legalább egy órát hagyd állni, mielőtt tálalnád.

Passata, az Univer új terméke!

A sűrített paradicsomhoz képest, lágyabb, folyékonyabb állagú paradicsomos készítmény. Számos előnye mellett a termék hígítást nem igényel. Konyhakészen felhasználható, akár tésztaszósz alapanyagaként, levesben vagy egyszerűen pizzára kenve. Rendkívül sokoldalú, és számos étel elkészítéséhez használható.

Promóció

Karalábéleves

Hozzávalók:

  • 1,5 l csontleves
  • 60 dkg karalábé
  • 6 dkg liszt
  • 5 dkg vaj
  • 1 csokor petrezselyemzöld
  • bors

A karalábét hámozd meg, majd vágd apró kockákra. A csontlében főzd puhára. A vajat a liszttel és a frissen aprított petrezselyemmel keverd össze, és készíts belőle világos rántást. Tedd a levesbe, és alaposan forrald össze. Ha nem elég ízes, akkor szórj bele egy kis sót, borsot.

Ezt is szeretjük