Csak 5 kiló plusz van rajtad?
Ne sanyargasd magad, ha már a fürdőruhaszezonra készülsz. Készítsd el leveseinket, melyek nem hizlalnak.
Nyakadon a nyár, és szeretnéd magad formába hozni a strandszezonra? Nem muszáj a koplalást választanod. Ínycsiklandó leveseinkkel biztosan jól jársz, hiszen serkentik az anyagcserédet, így könnyebben tűnnek el rólad a felesleges kilók.
Ráadásul éhezni sem fogsz, mert ezek a levesek rendkívül laktatóak. Bátran próbáld ki őket, és az az öt kiló már csak rossz emlék lesz.
Karfiolleves
Hozzávalók:
- 1 fej karfiol
- 2 dl tejföl
- 2 sárgarépa
- 2 leveskocka
- 1 fej vöröshagyma
- 1 babérlevél
- 1 evőkanál liszt
- 1 evőkanál citromlé
- szemes bors
A karfiolt szedd rózsákra, majd alaposan mosd meg. Tegyél fel egy liter vizet, rakd bele a karfiolt, a hagymát egyben, a felszeletelt répát, a leveskockát és a babérlevelet.
Szórj bele néhány szem egész borsot, és forrald fel az egészet, majd ezt követően még 10 percig főzd. A lisztet a tejföllel és egy merőkanál levessel keverd össze, majd öntsd a levesbe. Néhány percig sűrűsítsd. Ízlésed szerint sózd meg, és citromlével savanyítsd. A babérlevelet, a hagymát és a borsokat dobd ki, és a levest már tálalhatod is.
Káposztaleves
Hozzávalók:
- 1,5 kg édeskáposzta
- 6 fej vöröshagyma
- 4 sárgarépa
- 2 kis paradicsompüré-konzerv
- 2 zöldpaprika
- 2 zellergumó
- 2 leveskocka
- só
A káposztát vágd fel. A hagymát, a répát, a paprikát és a zellert vágd közepes nagyságúra, és önts rá annyi vizet, hogy ellepje. Keverd hozzá a paradicsompürét és a leveskockákat. Sózd, borsozd ízlésed szerint. Forrald fel, majd 20-30 perc alatt főzd készre.
Kapros uborkaleves
Hozzávalók:
- 3 dl tej
- 2 dl natúr joghurt
- 1 kígyóuborka
- kapor
- só
- bors
Az uborkát reszeld le tökreszelőn, és keverd össze a joghurttal, valamint a tejjel. Sózd, borsozd ízlésed szerint, és a frissen vágott kaprot is keverd hozzá. Tedd hűtőbe, és legalább egy órát hagyd állni, mielőtt tálalnád.
Passata, az Univer új terméke!
A sűrített paradicsomhoz képest, lágyabb, folyékonyabb állagú paradicsomos készítmény. Számos előnye mellett a termék hígítást nem igényel. Konyhakészen felhasználható, akár tésztaszósz alapanyagaként, levesben vagy egyszerűen pizzára kenve. Rendkívül sokoldalú, és számos étel elkészítéséhez használható.
Promóció
Karalábéleves
Hozzávalók:
- 1,5 l csontleves
- 60 dkg karalábé
- 6 dkg liszt
- 5 dkg vaj
- 1 csokor petrezselyemzöld
- só
- bors
A karalábét hámozd meg, majd vágd apró kockákra. A csontlében főzd puhára. A vajat a liszttel és a frissen aprított petrezselyemmel keverd össze, és készíts belőle világos rántást. Tedd a levesbe, és alaposan forrald össze. Ha nem elég ízes, akkor szórj bele egy kis sót, borsot.
OLVASD EL EZT IS!
- leves
- bab
4 gazdag bableves receptje
- rizs
- spárga
Vízhajtó, karcsúsít, és még finom is
- barack
- leves