Így készül az eredeti cordon bleu
A cordon bleu idehaza és külföldön is kedvelt fogás a 20. század közepe óta, készítsd el otthon!
Ha pár apróságra odafigyelsz, minden eddig kóstoltnál finomabb lesz a végeredmény, arra ügyelj, hogy a hús ne legyen túl vastag, a sonka és a sajt lehetőleg jó minőségű legyen, és máris közel hibátlan a cordon bleu-d.
A lisztet és a morzsát is ízesítheted egy kis borssal, kakukkfűvel, így még finomabb lesz a végeredmény.
Cordon bleu
Hozzávalók:
- 4 csirkemell, filézve
- 4 szelet sonka
- 25 dkg sajt - gruyere van az eredetiben, de az a fontos, hogy olyat használj, aminek van valamilyen jellegzetes íze, és szereted
- liszt a panírozáshoz
- zsemlemorzsa a panírozáshoz
- 2 tojás
- fél deci tej
- só, frissen őrölt bors
- olaj a sütéshez
Elkészítés ideje:
45 perc.
Elkészítés menete:
A hússzeleteket mosd át alaposan, tisztítsd meg, majd óvatosan klopfold 5-6 milliméter vastagra, ezután pedig sózd be - ha azt szeretnéd, hogy ízletesebb legyen, pár órával a készítés előtt áztasd fokhagymás tejbe őket -, és tedd félre.
Passata, az Univer új terméke!
A sűrített paradicsomhoz képest, lágyabb, folyékonyabb állagú paradicsomos készítmény. Számos előnye mellett a termék hígítást nem igényel. Konyhakészen felhasználható, akár tésztaszósz alapanyagaként, levesben vagy egyszerűen pizzára kenve. Rendkívül sokoldalú, és számos étel elkészítéséhez használható.
Promóció
A sajtot szeleteld négy egyforma méretű részre, vagy reszeld le, és porciózd négy egyenlő adagra. Készítsd elő a panírozáshoz a lisztet és a zsemlemorzsát, a tojásokat pedig verd fel a tejjel és egy csipet sóval.
Ha mindennel előkészültél, a hússzeletekre helyezz egy-egy szelet sonkát, rá a sajtot, majd tekerd fel, vagy csináld úgy, hogy a hús egyik felére teszed a rávalókat, és ráhajtod a másik felét.
Egy hústűvel vagy fogpiszkálóval rögzítsd. A feltekert vagy behajtott töltött húsokat forgasd meg a lisztben, majd a tojásban, végül a morzsában. Egy serpenyőben forrósíts annyi olajat, hogy félig ellepje majd a húsokat, majd vedd alatta közepes lángra a tűzhelyet, és végig ezen süsd ki a szeleteket. Amikor már szépen megpirultak, kész is vannak, egy papírtörlőre szedd ki őket.
Még több finom töltött hús
Ha kedvet kaptál a töltött fogásokhoz, készíts minél többet!
OLVASD EL EZT IS!
- tojás
- liszt
Így lesz tökéletes a húson a párizsi bunda
- fokhagyma
- brokkoli
Csőben sült csirkemell
- fokhagyma
- hagyma