Így készül az eredeti cordon bleu

Kívül ropogós, belül omlós

A cordon bleu idehaza és külföldön is kedvelt fogás a 20. század közepe óta, készítsd el otthon!

Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Ha pár apróságra odafigyelsz, minden eddig kóstoltnál finomabb lesz a végeredmény, arra ügyelj, hogy a hús ne legyen túl vastag, a sonka és a sajt lehetőleg jó minőségű legyen, és máris közel hibátlan a cordon bleu-d.

A lisztet és a morzsát is ízesítheted egy kis borssal, kakukkfűvel, így még finomabb lesz a végeredmény.

Cordon bleu

Hozzávalók:

  • 4 csirkemell, filézve
  • 4 szelet sonka 
  • 25 dkg sajt - gruyere van az eredetiben, de az a fontos, hogy olyat használj, aminek van valamilyen jellegzetes íze, és szereted
  • liszt a panírozáshoz
  • zsemlemorzsa a panírozáshoz
  • 2 tojás
  • fél deci tej
  • só, frissen őrölt bors
  • olaj a sütéshez

Elkészítés ideje:

45 perc.

Elkészítés menete:

A hússzeleteket mosd át alaposan, tisztítsd meg, majd óvatosan klopfold 5-6 milliméter vastagra, ezután pedig sózd be - ha azt szeretnéd, hogy ízletesebb legyen, pár órával a készítés előtt áztasd fokhagymás tejbe őket -, és tedd félre.

Passata, az Univer új terméke!

A sűrített paradicsomhoz képest, lágyabb, folyékonyabb állagú paradicsomos készítmény. Számos előnye mellett a termék hígítást nem igényel. Konyhakészen felhasználható, akár tésztaszósz alapanyagaként, levesben vagy egyszerűen pizzára kenve. Rendkívül sokoldalú, és számos étel elkészítéséhez használható.

Promóció

A sajtot szeleteld négy egyforma méretű részre, vagy reszeld le, és porciózd négy egyenlő adagra. Készítsd elő a panírozáshoz a lisztet és a zsemlemorzsát, a tojásokat pedig verd fel a tejjel és egy csipet sóval.

Ha mindennel előkészültél, a hússzeletekre helyezz egy-egy szelet sonkát, rá a sajtot, majd tekerd fel, vagy csináld úgy, hogy a hús egyik felére teszed a rávalókat, és ráhajtod a másik felét.

Egy hústűvel vagy fogpiszkálóval rögzítsd. A feltekert vagy behajtott töltött húsokat forgasd meg a lisztben, majd a tojásban, végül a morzsában. Egy serpenyőben forrósíts annyi olajat, hogy félig ellepje majd a húsokat, majd vedd alatta közepes lángra a tűzhelyet, és végig ezen süsd ki a szeleteket. Amikor már szépen megpirultak, kész is vannak, egy papírtörlőre szedd ki őket.

Még több finom töltött hús

Ha kedvet kaptál a töltött fogásokhoz, készíts minél többet!

Egyben sütött szaftos csirke plusz 6 töltött hús

Nézegess képeket!

Elolvasom
Ezt is szeretjük