Illatosra sült csirkecombok citromos-zöldfűszeres pácban: a bőre ropogós, belül omlós
Nagyon jól megy a sült csirkecombhoz a citromos-zöldfűszeres pác, főleg, ha a bőrét is engeded ropogósra pirulni.

- Vidám, feltűnő mintákat hoz magával a nyári körömdivat: 6 mutatós manikűr a bohémtól a letisztultig »
- Sokáig feszes és rugalmas marad az arcbőr, ha a fényvédő nem marad ki a rutinból: 3 ok, amiért megéri mindennap használni »
- Az 54 éves Julia Roberts ismét bevetette kedvenc stílustrükkjét: lenyűgözően festett Cannes-ban »

- Mi Portugália fővárosa? 10 kvízkérdés Európa országairól, amit illik tudni
- Melyik magyar városban van a képen szereplő székesegyház? Tippelj a kvízben!
- 10 kérdéses villámkvíz a magyar gasztronómiáról: milyen töltelék van a Gundel-palacsintában?
- Melyik oldalon található a máj? 8 kérdéses kvíz az emberi szervezet felépítéséről
- Az erős szexuális vonzalom 7 legfőbb jele - Már az ismerkedés során észreveheted őket
A jó sült csirkecomb titka a megfelelő pác: keverd össze a kedvenc zöldfűszereidet olívaolajjal, kend meg vele a húst, és hagyd pihenni legalább egy-két órát, hogy az ízek lejussanak a belsejébe. Egy kis friss citromot belefacsarva már a tavaszt idézheted meg a ropogós fogással.
Citromos, zöldfűszeres csirkecombok
Hozzávalók 4 személyre
- 4 egész csirkecomb
- 2 citrom
- 2 evőkanál olívaolaj
- 1 lime
- 1 teáskanál pirospaprika
- 1 teáskanál rozmaring
- 1 teáskanál kakukkfű
- 1 teáskanál fokhagymapor
- só
- bors
- ízlés szerint chili
Elkészítés:
A csirkecombokat a forgóknál vágd ketté, és sózd be. Egy kisebb tálban keverd el az olívaolajat az egyik citrom kifacsart levével, a pirospaprikával, a rozmaringgal, a kakukkfűvel, a fokhagymaporral, a borssal, és ha csípősen szereted, egy kevés chilivel. Kend meg vele a combokat, és tartsd a hűtőben néhány órát. Ha a pihentetési idő letelt, helyezd el őket egymás mellet egy tepsiben. A másik citromot és a lime-ot negyedeld fel, tedd a húsok mellé, és alufóliával letakarva told 200 fokra előmelegített sütőbe egy órára. Az utolsó negyedórában vedd le a fóliát a tetejéről, hogy a bőre megpiruljon.
Ha inkább még egy kis melengető fogásra vágysz, készítsd el a csirkecombot sütőtökkel együtt sütve!
Még több recept