Illatosra sült csirkecombok citromos-zöldfűszeres pácban: a bőre ropogós, belül omlós
Nagyon jól megy a sült csirkecombhoz a citromos-zöldfűszeres pác, főleg, ha a bőrét is engeded ropogósra pirulni.

citromos zoldfuszeres csirkecomb
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

A jó sült csirkecomb titka a megfelelő pác: keverd össze a kedvenc zöldfűszereidet olívaolajjal, kend meg vele a húst, és hagyd pihenni legalább egy-két órát, hogy az ízek lejussanak a belsejébe. Egy kis friss citromot belefacsarva már a tavaszt idézheted meg a ropogós fogással.

Citromos, zöldfűszeres csirkecombok

Hozzávalók 4 személyre

  • 4 egész csirkecomb
  • 2 citrom
  • 2 evőkanál olívaolaj
  • 1 lime
  • 1 teáskanál pirospaprika
  • 1 teáskanál rozmaring
  • 1 teáskanál kakukkfű
  • 1 teáskanál fokhagymapor
  • bors
  • ízlés szerint chili
Recept idők

Elkészítés:

A csirkecombokat a forgóknál vágd ketté, és sózd be. Egy kisebb tálban keverd el az olívaolajat az egyik citrom kifacsart levével, a pirospaprikával, a rozmaringgal, a kakukkfűvel, a fokhagymaporral, a borssal, és ha csípősen szereted, egy kevés chilivel. Kend meg vele a combokat, és tartsd a hűtőben néhány órát. Ha a pihentetési idő letelt, helyezd el őket egymás mellet egy tepsiben. A másik citromot és a lime-ot negyedeld fel, tedd a húsok mellé, és alufóliával letakarva told 200 fokra előmelegített sütőbe egy órára. Az utolsó negyedórában vedd le a fóliát a tetejéről, hogy a bőre megpiruljon.
 

Ha inkább még egy kis melengető fogásra vágysz, készítsd el a csirkecombot sütőtökkel együtt sütve!

Ezt is szeretjük