Csodás citromos pufi kekszek: eddig süsd, hogy kívül ropogjon, belül pedig puha legyen
A citromos pufi kekszek kívül roppannak, belül pedig finom puhák.
Pöfetegkekszeknek is nevezik ezeket az isteni finom kis sütiket, amelyeknek a citromos ízesítés is nagyon jól áll. Ha a tésztát egy kevés kurkumával is megbolondítod, élénkebb lesz a színe: ezt a módszert akár a házi gyúrt tésztánál is bevetheted, ha csak halovány tojáshoz jutottál.
Citromos pöfetegkeksz
Hozzávalók 6 személyre
- 40 dkg liszt
- 25 dkg kristálycukor
- 15 dkg porcukor
- 12 dkg vaj
- 4 tojás
- 2 citrom
- 1 csomag sütőpor
- 1 teáskanál kurkuma
Elkészítés:
A lisztet szitáld egy tálba. Add hozzá a sütőport, a kristálycukrot, és morzsold el a felkockázott vajjal. Üsd hozzá a tojásokat, keverd el két citrom reszelt héjával, egyikük kifacsart levével és a kurkumával. Gyúrd alaposan össze, csomagold folpackba, és pihentesd a hűtőben fél órát.
A pihentetett tésztából formázz golyókat, és hempergesd meg őket porcukorban. Sorakoztasd fel a darabokat egy sütőpapírral kibélelt tepsiben, és 180 fokon nagyjából tíz perc alatt süsd készre őket. Közvetlenül az elkészülésük után még kicsit lágyak lesznek, de ahogy hűlnek, kívül megszilárdulnak, belül pedig finom puhák maradnak.
Frissítő citromos fogás ez az egyszerű olasz tészta is: a fűszeres olaj varázsolja különlegessé.
Minimalista olasz fogás a citromos tészta: a chilis-fokhagymás olaj a lelke
Pár egyszerű hozzávaló alkotja ezt az olasz tésztát, mégis isteni finom, ízekben gazdag fogást tálalhatsz.
ElolvasomKép: Mariia Kozub / Getty Images
Passata, az Univer új terméke!
A sűrített paradicsomhoz képest, lágyabb, folyékonyabb állagú paradicsomos készítmény. Számos előnye mellett a termék hígítást nem igényel. Konyhakészen felhasználható, akár tésztaszósz alapanyagaként, levesben vagy egyszerűen pizzára kenve. Rendkívül sokoldalú, és számos étel elkészítéséhez használható.
Promóció