Fantasztikusan omlós citromos süti olasz módra: olvasztott vajtól szaftos a tésztája

A kellemesen savanykás olasz citromos sütit roppanós máz koronázza meg a tetején.

Olasz citromos süti
Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Retikül
Top olvasott cikkek

Ez a finom, omlós olasz citromos süti gyakorlatilag egy sima piskóta, amely a belefacsart gyümölcslének köszönheti frissítően savanykás ízét. Még jobban esik akkor, ha a tetején sűrű mázat terítesz el.

Olasz citromos süti

Hozzávalók 4 személyre

A tésztához

  • 10 dkg liszt
  • 10 dkg cukor
  • 6 dkg vaj
  • 3 tojás
  • 1.5 teáskanál sütőpor
  • 1 citrom leve és reszelt héja
  • 1 csipet

A citrommázhoz

  • 30 dkg porcukor
  • 1 citrom leve
Recept idők

Elkészítés:

A vajat olvaszd fel. A tojásokat válaszd ketté, a fehérjéből egy csipet sóval verj kemény habot. A sárgáját keverd ki a cukorral, add hozzá az olvasztott vajat, a citrom levét és reszelt héját, majd szitáld bele a sütőporral elkevert lisztet. Végül óvatosan, hogy ne törjön, forgasd össze a tojáshabbal. A masszát egyengesd el sütőpapírral kibélelt tepsiben vagy tortaformában, és told 200 fokos sütőbe 25-30 percre, amíg a beleszúrt villára már nem ragad rá a tészta. Ha kész, vedd ki a sütőből, borítsd ki deszkára, és hagyd kihűlni. Ha már nem meleg, a citromlevet kézi habverővel keverd el a porcukorral, és oszd el a süti tetején. Tedd a hűtőbe, hogy a máz megdermedjen, és utána szeleteld.

Isteni vegán citromos pite: a roppanós és krémes textúrák összhangja

Ez a süti a savanykás, fanyar ízével igazán üdítő kikapcsolódást nyújt a forró nyári napokon.

Elolvasom
Ezt is szeretjük