Citromos pácban érlelt, ropogós bundában sült csirkemell - Az egyik legfinomabb rántott hús
A citromos páctól a csirkemell még omlósabbá válik.

Citromos pácban érlelt, ropogós bundában sült csirkemell - Az egyik legfinomabb rántott hús
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Néha az igazán bevált, klasszikus fogásokon is változtathatsz, hogy ne und meg. A semleges csirkemellnek kifejezetten jót tesz a citromos, fokhagymás pác. A zsemlemorzsába is keverhetsz zöldfűszereket vagy akár reszelt sajtot. Kínáld mellé kedvenc köretedet!

Citromos pácban érlelt csirkemell

Hozzávalók 4 személyre:

  • 70 dkg csirkemell
  • 1 db citrom
  • 2 evőkanál olívaolaj
  • 2 gerezd fokhagyma
  • bors

Panírozáshoz

  • 12 dkg zsemlemorzsa
  • 12 dkg liszt
  • 2 db tojás
  • 2 evőkanál tej
Recept idők

Elkészítés:

A csirkemellet mosd meg, majd törölgesd át papírtörlővel. A húst vágd vékony szeletekre, ha szükséges, kicsit klopfold is ki. Egy zárható tálban keverd össze a citrom frissen facsart levét, az olajat, a zúzott fokhagymát és kevés borsot. Kend be vele a csirkemellet, és fedd le. Pácold a hűtőben 20-30 percig. Pihentetést követően vedd ki a pácból, és sózd be ízlés szerint.

Készíts elő mindent a panírozáshoz. A lisztet szitáld egy tálba, egy másik edénybe a tejjel összekevert tojás kerül, a harmadikba pedig a zsemlemorzsa. Forgasd meg mindegyikben a csirkeszeleteket. A végén rázd le a felesleges panírt. Rakd a húst bő, forró olajba, majd közepes lángon süsd oldalanként négy-négy perc alatt aranybarnára. Szedd ki a csirkét az olajból, és papírtörlőn csepegtesd le.

Ezt is szeretjük