Szuperkönnyű citromos kevert süti: a legmelegebb napokon is jólesik

A kávézókban is kapható citromos süti otthon elkészítve még finomabb lesz.

Citromos kevert süti sziruppal
Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Ha szereted a menő kávézókban kapható citromos sütit, készítsd el bátran otthon is! Egy szelet árából egy egész sütit készíthetsz, amelyet citromos szirup jár át, a tetejét pedig roppanós máz fedi. Az így kapott desszert nem túl édes, inkább frissítő a legmelegebb nyári napokon is.

Citromos kevert süti sziruppal

Hozzávalók 1 darabhoz

A tésztához:

  • 20 dkg cukor
  • 18 dkg liszt
  • 10 dkg vaj
  • 2 tojás
  • 1 dl tej
  • 1 teáskanál vaníliaaroma
  • 1 csipet
  • 0.5 csomag sütőpor
  • 0.5 citrom leve és reszelt héja

A sziruphoz:

  • 3 evőkanál porcukor
  • 1 citrom leve

A mázhoz:

  • 12 dkg porcukor
  • 1-1,5 evőkanál citromlé
  • 1 evőkanál tej
Recept idők

Elkészítés:

A tésztához a száraz hozzávalókat, vagyis a lisztet, a sütőport, a reszelt citromhéjat és a sót vegyítsd el egy tálban. Egy másik tálban keverd habosra a vajat a cukorral, majd add hozzá egyenként a tojásokat, a vaníliaaromát és a citromlevet. A lisztes keveréket a tejjel felváltva adagold a cukros részhez. Öntsd egy sütőpapírral kibélelt kenyérformába, és told 180 fokos sütőbe nagyjából 50 percre, amíg a beleszúrt villára nem ragad már rá a tészta. Amikor kész, vedd ki a sütőből, és hagyd a formában hűlni.

 

A sziruphoz a citromlevet keverd el a porcukorral. A még mindig meleg, de már nem forró sütit emeld ki a formából, és oszd el rajta a szirupot. Várd meg, amíg teljesen kihűl.

 

A mázhoz a porcukrot keverd el a tejjel és egy evőkanál citromlével. Ha szükséges, adj még hozzá citromlevet. Kend meg vele a kihűlt süti tetejét, és várj, amíg megszilárdul.

A muffinnak is jól áll a savanykás citrom.

Pihe-puha joghurtos, citromos muffin: vajkrém koronázza meg

A puha muffin a citrom kellemes fanyarságával csábít. Mutatós és nagyon finom kevert süti, amit nem lehet elrontani!

Elolvasom

Kép: Cris Cantón / Getty Images

Ezt is szeretjük