Vajpuha csirkecombok citrommal és gyömbérrel sütve: hagymaszeletek is pirulnak mellette a sütőben

Vajpuha csirkecombok citrommal és gyömbérrel sütve: hagymaszeletek is pirulnak mellette a sütőben.

citromos gyomberes csirke
Húsvéti tojásvadászat
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

A citrom és a gyömbér fantasztikus párost alkot a sült csirkecomb mellé. A sütés végén egy kevés mézet is csorgass rá, így még jobban kijön a különböző ízek mennyei harmóniája. A húst sütés előtt egy-két órával fűszerezd be, és így pihentesd a hűtőben.

Citromos-gyömbéres csirkecomb

Hozzávalók 4 személyre

  • 4 egész csirkecomb
  • 5 dkg vaj
  • 3 dkg friss gyömbér
  • 2 evőkanál méz
  • 1 vöröshagyma
  • 1 lila hagyma
  • 1 citrom
  • bors
  • olívaolaj
Recept idők

Elkészítés:

A csirkecombokat szórd meg sóval és borssal, locsold meg olívaolajjal, és tedd be a hűtőbe egy-két órára pihenni. A pácolási idő leteltével a vajat olvaszd fel, és öntsd egy tepsibe. Tedd mellé a bepácolt csirkecombokat. A hagymákat pucold meg, negyedeld fel, és tedd a tepsibe a hús mellé. Reszeld rá a gyömbért, locsold meg fél citrom kifacsart levével, fedd be a másik fél felkarikázott citrommal, és alufóliával letakarva told 200 fokos sütőbe. Egy óra múlva vedd le a fóliát a tetejéről, kend meg a húsokat mézzel, és most már letakarás nélkül süsd őket további negyedóra alatt pirosra.

Mézes-gyömbéres ízesítéssel ázsiai hangulatú csirkefalatokat is süthetsz.

Életre szóló ízemlékek a PICK szalámival

Válaszd a PICK Téliszalámikat új ízemlékek szerzéséhez, és ajándék tízórais zsákot adunk mellé Kárpáti Tibor grafikájával!

Promóció

Ezt is szeretjük