A cigánypecsenye hagyományos receptje
Ha igazán jó cigánypecsenyét ennél, így készítsd el!
![A cigánypecsenye hagyományos receptje](https://kep.cdn.indexvas.hu/1/0/1577/15772/157723/15772339_167c496ef0380fe429acf5ea34d5d974_wm.jpg)
A cigánypecsenye a magyar konyha népszerű étele. Akkor az igazi, ha sok fokhagymával és szalonnával készül. Sokan mustárt is tesznek a pácba, ám a réges-régi receptekben az nem szerepelt. A rendkívül laktató ételtől mindenki megnyalja mind a tíz ujját.
Cigánypecsenye
Hozzávalók 4 személyre
- 1 kg sertéstarja
- 25 dkg szalonna
- 6 gerezd fokhagyma
- 6 evőkanál liszt
- 4 evőkanál olaj
- 1 evőkanál pirospaprika
Elkészítés:
A tarját mosd meg, szeleteld vékonyra, a széleit vagdosd be, hogy sütés közben ne ugorjon össze. Fontos, hogy ne klopfold, mert sérülhetnek a hús rostjai, és akkor keményebb, szárazabb lesz. Keverd össze az olajat a préselt fokhagymával, a sóval és a borssal, majd tedd bele a szeleteket, és hagyd is a pácban egy órán át. Pihentetés után a lisztet keverd össze a pirospaprikával, és forgasd meg benne a tarját.
A szalonnát háromnegyedig vagdosd be, tehát legyen kakastaréj formája, és rakd egy serpenyőbe. Süsd meg, majd pakold a húst a visszamaradt zsírba. Hirtelen süsd meg, oldalanként maximum négy-öt perc alatt. Tálaláskor rakd a tetejére a sült szalonnát, és a szafttal is meglocsolhatod.
![](http://kep.cdn.indexvas.hu/1/0/1577/15772/157723/15772345_bc7cb3d9430db1daf78bd2f9ee3e801a_wm.jpg)
Még több recept