Sűrű, édes-sós céklakrémleves: kecskesajt olvad a színes, selymes fogásra

A sűrű, kecskesajttal tálalt céklakrémleves csodás színével csak az íze veheti fel a versenyt.

ceklakremleves
Húsvéti tojásvadászat
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

A cékla igazi vitaminbomba, amiből a hűvös időszakban érdemes minél többet fogyasztanod. Erősíti az immunrendszert, növeli az állóképességet, magas vastartalma miatt vérszegénységre is kiváló, sőt, még a bőröd is szebb lesz tőle! A belőle készült sűrű leves laktat és átmelegít. A tetejére olvassz karakteres ízű kecskesajtot!

Céklakérmleves kecskesajttal

Hozzávalók

  • 15 dkg kecskesajt
  • 4 evőkanál olívaolaj
  • 3 cékla
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 3 dl alaplé
  • 2 evőkanál méz
  • 1 dl tejszín
  • 1 alma
  • 1 evőkanál friss, aprított oregánó
  • 1 lila hagyma
  • 1 csipet szerecsendió
  • 0.5 citrom leve
  • 0.5 csokor petrezselyem
  • késhegynyi chili
  • frissen őrölt bors
Recept idők

Elkészítés:

A sütőt melegítsd elő 180 fokra.

A céklát és az almát hámozd meg, az almát magozd ki, és mindet kockázd fel. Locsold meg olívaolajjal, citromlével és mézzel, sózd, borsozd, szórd meg oregánóval és szerecsendióval. Egyengesd el őket egy tepsiben, és told a sütőbe fél órára.

Közben a lila hagymát vágd apróra, és egy nagyobb lábosban, kevés olívaolajon fonnyaszd meg. Keverd hozzá az átnyomott fokhagymagerezdeket, sózd, borsozd, szórd meg egy kevés chilivel. A sült céklából egy keveset tegyél félre, a maradék céklás-almás keveréket pedig keverd a hagymához. Öntsd fel alaplével, forrald össze, majd turmixgépben vagy botmixerrel pürésítsd. Öntsd vissza a lábosba, adagold bele a tejszínt, és forralj rajta még egyet.

Tálaláskor az adagok tetejét a félretett céklával, kockára vágott kecskesajttal és egy kevés petrezselyemmel szórd meg.

A cékla és a kecskesajt egy rikító, színes, szuperegészséges salátában is kitűnően működik együtt.

Életre szóló ízemlékek a PICK szalámival

Válaszd a PICK Téliszalámikat új ízemlékek szerzéséhez, és ajándék tízórais zsákot adunk mellé Kárpáti Tibor grafikájával!

Promóció

Ezt is szeretjük