Sűrű, édes-sós céklakrémleves: kecskesajt olvad a színes, selymes fogásra
A sűrű, kecskesajttal tálalt céklakrémleves csodás színével csak az íze veheti fel a versenyt.

- Ilyen bitang nőies tud lenni a rövid frizura: előtte-utána fotók mutatnak rá, milyen sokat jelent az előnyös, divatos fazon »
- Megemeli a hajtöveket és szuper dús tartást ad: ezért a hajformázó eszközért rajonganak most a szépségbloggerek »
- A nappali és az esti arcápolási rutin nagyon más: nem mindegy, hogy mikor mit kensz az arcodra »

- Ki ajánlhatja fel először a tegeződést? 10 kérdés, amire mindenkinek illik tudni a választ
- Lilu is megszólalt a Glamour-gála botrányos celeb résztvevőiről: meglepő, mit írt róluk
- Szabó Zsófi überszexi bőrruhában: a Glamour-gála legdögösebb sztárja volt
- Mi Argentína fővárosa? 8 kérdés a világ földrajzából, ami sokakat megizzaszt
- Hogyan jó: jeggyűrű vagy jegygyűrű? 8 összetett magyar szó, amiről sokan azt hiszik, hogy jól írják, pedig nem
A cékla igazi vitaminbomba, amiből a hűvös időszakban érdemes minél többet fogyasztanod. Erősíti az immunrendszert, növeli az állóképességet, magas vastartalma miatt vérszegénységre is kiváló, sőt, még a bőröd is szebb lesz tőle! A belőle készült sűrű leves laktat és átmelegít. A tetejére olvassz karakteres ízű kecskesajtot!
Céklakérmleves kecskesajttal
Hozzávalók
- 15 dkg kecskesajt
- 4 evőkanál olívaolaj
- 3 cékla
- 3 gerezd fokhagyma
- 3 dl alaplé
- 2 evőkanál méz
- 1 dl tejszín
- 1 alma
- 1 evőkanál friss, aprított oregánó
- 1 lila hagyma
- 1 csipet szerecsendió
- 0.5 citrom leve
- 0.5 csokor petrezselyem
- késhegynyi chili
- só
- frissen őrölt bors
Elkészítés:
A sütőt melegítsd elő 180 fokra.
A céklát és az almát hámozd meg, az almát magozd ki, és mindet kockázd fel. Locsold meg olívaolajjal, citromlével és mézzel, sózd, borsozd, szórd meg oregánóval és szerecsendióval. Egyengesd el őket egy tepsiben, és told a sütőbe fél órára.
Közben a lila hagymát vágd apróra, és egy nagyobb lábosban, kevés olívaolajon fonnyaszd meg. Keverd hozzá az átnyomott fokhagymagerezdeket, sózd, borsozd, szórd meg egy kevés chilivel. A sült céklából egy keveset tegyél félre, a maradék céklás-almás keveréket pedig keverd a hagymához. Öntsd fel alaplével, forrald össze, majd turmixgépben vagy botmixerrel pürésítsd. Öntsd vissza a lábosba, adagold bele a tejszínt, és forralj rajta még egyet.
Tálaláskor az adagok tetejét a félretett céklával, kockára vágott kecskesajttal és egy kevés petrezselyemmel szórd meg.
A cékla és a kecskesajt egy rikító, színes, szuperegészséges salátában is kitűnően működik együtt.

Három szakácskönyv ingyenes szállítással!
Mentes Anyu szakácskönyveit azoknak ajánljuk, akik egészségük érdekében vagy meggyőződésből különleges étrendet követnek, de azoknak is, akik csak inspirációt, új ízeket keresnek.
MOST INGYENES HÁZHOZSZÁLLÍTÁSSAL!
Tekintsd meg ajánlatunkat, kattints ide!
Promóció