Szuperegészséges Buddha-tál - Ezt edd, ha fogyni szeretnél
A szabadtéri sütés-főzések sztárja a színes és egészséges Buddha-tál. Az edény formája Buddha kerek hasára utal. A vitamindús fogás grillköretnek is tökéletes választás. Készítsd úgy, ahogy a népszerű gasztroblogger, Gyepes Gabojsza. A kerti partik idei kedvenceit a hétvégi Gardenexpón is megismerheted.
Buddha-tál
Hozzávalók 4 személyre
A salátához
- 2 sárgarépa
- 2 salátacukkini
- 2 maréknyi rukkola
- 2 salottahagyma
- 1 piros kaliforniai paprika
- 1 sárga kaliforniai paprika
- 0.5 kígyóuborka
- 0.5 jégcsapretek
- arasznyi póréhagyma
Az öntethez
- 1 bio citrom frissen reszelt héja
- 1 lime frissen facsart leve
- 2 gerezd fokhagyma
- 2 szál friss bazsalikom
- 1 teáskanál mustár
- só
- frissen őrölt bors
- olívaolaj
Elkészítés:
Először készítsd el az öntetet. Keverd össze az olívaolajat a mustárral, sózd, borsozd, add hozzá a lime levét, a citrom frissen reszelt héját, a reszelt fokhagymát és az aprított bazsalikomleveleket.
Ezután mosd és tisztítsd meg a zöldségeket. A sárgarépát és a cukkinit zöldségspirálozóval aprítsd, a hagymát, a pórét, a retket szeleteld vékonyan, a paprikákból és a kígyóuborkából vágj keskeny hasábokat, majd ízlésesen rendezz el minden zöldséget a Buddha-tálban, és szórd meg a szezámmagokkal.
Tálalás előtt locsold meg az öntettel. Kínálhatsz mellé grillezett halat, húst vagy zöldségeket is.


Lehet-e boldog, aki intelligens? - A tudás hatása a lelki egészségre
Kepes András író, újságíró a Femina Klub júniusi előadásán arra keresi a választ, hogyan találhatunk boldogságot egy folyamatosan változó, kihívásokkal teli világban. Hogyan formálhatjuk úgy az életünket, hogy az ne csak sikeres, de valóban örömteli is legyen?
További részletek: feminaklub.hu/
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2025. június 5. 18 óra
Helyszín: MOM Kulturális Központ
Promóció