Szuperegészséges Buddha-tál - Ezt edd, ha fogyni szeretnél
- Úgy szexi, hogy nem mutat túl sokat: divatos szettek, amiket a pánt nélküli felső tesz igazán nőiessé »
- Ezen a testrészen hamarabb mutatkoznak meg az öregedés jelei, mint az arcon: minden, amit a kézbőr ápolásáról tudnod kell »
- Serkenti az emésztést és hosszan eltelít: friss, gyümölcsös smoothie, ami segít beindítani a fogyást »

- Soma lányának esküvői fotója: a 29 éves Hanna különleges menyasszony volt
- Kvíz! Emlékszel az általánosban tanult versekre? 8 idézet szerzőjére kérdezünk rá
- Kvíz! Átmennél most az elsősegélyvizsgán? 8 kérdés, amire nem csak a jogsi miatt kell tudni a választ
- Az 5 legrosszabb élelmiszer, ami rontja a vérkeringést: szűkítik az ereket, emelik a koleszterinszintet
- 22 évesen vesztették életüket a magyar sziámi ikrek: kegyetlenül kihasználták, vásárban mutogatták őket
A szabadtéri sütés-főzések sztárja a színes és egészséges Buddha-tál. Az edény formája Buddha kerek hasára utal. A vitamindús fogás grillköretnek is tökéletes választás. Készítsd úgy, ahogy a népszerű gasztroblogger, Gyepes Gabojsza. A kerti partik idei kedvenceit a hétvégi Gardenexpón is megismerheted.

Buddha-tál
Hozzávalók 4 személyre
A salátához
- 2 sárgarépa
- 2 salátacukkini
- 2 maréknyi rukkola
- 2 salottahagyma
- 1 piros kaliforniai paprika
- 1 sárga kaliforniai paprika
- fél kígyóuborka
- fél jégcsapretek
- arasznyi póréhagyma
Az öntethez
- 1 bio citrom frissen reszelt héja
- 1 lime frissen facsart leve
- 2 gerezd fokhagyma
- 2 szál friss bazsalikom
- 1 teáskanál mustár
- só
- frissen őrölt bors
- olívaolaj
Elkészítés:
Először készítsd el az öntetet. Keverd össze az olívaolajat a mustárral, sózd, borsozd, add hozzá a lime levét, a citrom frissen reszelt héját, a reszelt fokhagymát és az aprított bazsalikomleveleket.
Ezután mosd és tisztítsd meg a zöldségeket. A sárgarépát és a cukkinit zöldségspirálozóval aprítsd, a hagymát, a pórét, a retket szeleteld vékonyan, a paprikákból és a kígyóuborkából vágj keskeny hasábokat, majd ízlésesen rendezz el minden zöldséget a Buddha-tálban, és szórd meg a szezámmagokkal.
Tálalás előtt locsold meg az öntettel. Kínálhatsz mellé grillezett halat, húst vagy zöldségeket is.
Még több recept