Szuperegészséges Buddha-tál - Ezt edd, ha fogyni szeretnél
- Évszázados szépségápolási trükkökre esküsznek a marokkói nők: az agyagtól és az illatos víztől olyan gyönyörű a bőrük »
- 5 nyári szandál, ami sosem megy ki a divatból: jól kihasználható fazonok, amikre a szezon végén is megéri lecsapni »
- Évek óta nem szedi a szemöldökét, most sokkal magabiztosabb a blogger: büszkén viseli bozontos, összenőtt szemöldökét »

- Vadon Jani kirúgásáról a portán értesült: már be sem engedték a tévé épületébe
- A máj és a vese állapotát is megmutatja a láb: ha ezt látod, muszáj orvoshoz fordulni
- Palvin Barbi totál átlátszó ruhában ment a Los Angeles-i premierre: nem szégyenlősködött
- Ilyen tünettel muszáj most orvoshoz fordulni: erre kéri a Népegészségügyi Központ a lakosságot
- A próbafülkéből küldött fotót a férjének, meglepődött a válaszon - Nagyon nem olyan választ kapott, mint amire számított
A szabadtéri sütés-főzések sztárja a színes és egészséges Buddha-tál. Az edény formája Buddha kerek hasára utal. A vitamindús fogás grillköretnek is tökéletes választás. Készítsd úgy, ahogy a népszerű gasztroblogger, Gyepes Gabojsza. A kerti partik idei kedvenceit a hétvégi Gardenexpón is megismerheted.

Buddha-tál
Hozzávalók 4 személyre
A salátához
- 2 sárgarépa
- 2 salátacukkini
- 2 maréknyi rukkola
- 2 salottahagyma
- 1 piros kaliforniai paprika
- 1 sárga kaliforniai paprika
- fél kígyóuborka
- fél jégcsapretek
- arasznyi póréhagyma
Az öntethez
- 1 bio citrom frissen reszelt héja
- 1 lime frissen facsart leve
- 2 gerezd fokhagyma
- 2 szál friss bazsalikom
- 1 teáskanál mustár
- só
- frissen őrölt bors
- olívaolaj
Elkészítés:
Először készítsd el az öntetet. Keverd össze az olívaolajat a mustárral, sózd, borsozd, add hozzá a lime levét, a citrom frissen reszelt héját, a reszelt fokhagymát és az aprított bazsalikomleveleket.
Ezután mosd és tisztítsd meg a zöldségeket. A sárgarépát és a cukkinit zöldségspirálozóval aprítsd, a hagymát, a pórét, a retket szeleteld vékonyan, a paprikákból és a kígyóuborkából vágj keskeny hasábokat, majd ízlésesen rendezz el minden zöldséget a Buddha-tálban, és szórd meg a szezámmagokkal.
Tálalás előtt locsold meg az öntettel. Kínálhatsz mellé grillezett halat, húst vagy zöldségeket is.
Még több recept