Szuperegészséges Buddha-tál - Ezt edd, ha fogyni szeretnél

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

A szabadtéri sütés-főzések sztárja a színes és egészséges Buddha-tál. Az edény formája Buddha kerek hasára utal. A vitamindús fogás grillköretnek is tökéletes választás. Készítsd úgy, ahogy a népszerű gasztroblogger, Gyepes Gabojsza. A kerti partik idei kedvenceit a hétvégi Gardenexpón is megismerheted.

Buddha-tál

Hozzávalók 4 személyre

A salátához

  • 2 sárgarépa
  • 2 salátacukkini
  • 2 maréknyi rukkola
  • 2 salottahagyma
  • 1 piros kaliforniai paprika
  • 1 sárga kaliforniai paprika
  • fél kígyóuborka
  • fél jégcsapretek
  • arasznyi póréhagyma

Az öntethez

  • 1 bio citrom frissen reszelt héja
  • 1 lime frissen facsart leve
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 2 szál friss bazsalikom
  • 1 teáskanál mustár
  • frissen őrölt bors
  • olívaolaj
Recept idők

Elkészítés:

Először készítsd el az öntetet. Keverd össze az olívaolajat a mustárral, sózd, borsozd, add hozzá a lime levét, a citrom frissen reszelt héját, a reszelt fokhagymát és az aprított bazsalikomleveleket.

Ezután mosd és tisztítsd meg a zöldségeket. A sárgarépát és a cukkinit zöldségspirálozóval aprítsd, a hagymát, a pórét, a retket szeleteld vékonyan, a paprikákból és a kígyóuborkából vágj keskeny hasábokat, majd ízlésesen rendezz el minden zöldséget a Buddha-tálban, és szórd meg a szezámmagokkal.
Tálalás előtt locsold meg az öntettel. Kínálhatsz mellé grillezett halat, húst vagy zöldségeket is.
 

Ezt is szeretjük