Így készül a búbos pecsenye
A búbos pecsenye tipikusan az a fajta étel, amit általában mindenki szeret, de valamiért csak kevesen készítik, ne légy rest, próbáld ki!
A búbos pecsenye az a fogás, ami úgy néz ki, mintha a hús tölteléke a tetejére ugrott volna - és tulajdonképpen ez is történik -, így, ha egy kicsit is szereted a töltött fogásokat, jó eséllyel ez is ízleni fog.
Akár önálló fogásként is megállja a helyét, de krumplipürével az igazi, és ha még egy kicsit fel szeretnéd dobni, tégy a tetejére sajtot!
Búbos pecsenye
Hozzávalók:
- 6 szelet sertéskaraj, csont nélkül
- 15 dkg húsos szalonna
- 15 dkg gomba
- 15 dkg zöldborsó
- 5 tojás
- 3 szikkadt zsömle
- 2 kisebb fej vöröshagyma
- 2 dl tej
- 1 gerezd fokhagyma
- 1 evőkanálnyi szárított majoránna
- frissen őrölt bors
- só ízlés szerint
- olaj
Elkészítés ideje:
Egy óra.
Elkészítés menete:
A zsömléket - vagy ha van otthon száraz kenyér, az is jó lesz - vágd félbe, és áztasd a tejbe vagy tej és víz keverékébe. A húsokat egy kicsit suhintsd meg a klopfolóval, ne verd őket teljesen szét, csak picit lazíts a rostokon, aztán sózd be őket, és tedd félre. Négy tojást főzz keményre, pucold meg őket, aztán tedd félre. A zöldborsón kívül mindent - szalonnát, gombát, vöröshagymát - darabolj nagyjából egységes méretű kockákra. Végy elő egy serpenyőt, hevíts benne egy kis olajat, majd pirítsd meg rajta a szalonnát, aztán azon a hagymát, végül a gombát is, majd ha már az egész kész, add hozzájuk a zöldborsót is - ha nem üvegest használsz, akkor azért hagyd pár percig dinsztelődni -, fűszerezd a majoránnával, a borssal és ízlésednek megfelelő mennyiségű sóval, majd vedd le az egészet a tűzről.
A zsömléket nyomkodd ki, tépkedd egy tálba, aztán darabold fel a főtt tojásokat, azokat is tedd a zsemle mellé, keverd hozzájuk a szalonnás ragut is, üsd hozzájuk az utolsó, nyersen maradt tojást és keverd össze az egészet - ha nem áll össze teljesen, egy kis zsemlemorzsával segíthetsz rajta! A sütőt melegítsd elő 180 fokra, olajozd ki a kedvenc tepsidet, tedd bele a hússzeleteket, majd egyenletesen oszlasd szét rajtuk a "tölteléket", és told be így sülni őket - időnként locsolj alájuk egy kevés vizet -, körülbelül 40 perc alatt készen lesznek.
A tökéletes rántott hús nyomában
A vasárnapi ebéd, aminek senki sem tud ellenállni, nem más, mint a rántott hús, készítsd karajból, vagy amiből szereted!
Passata, az Univer új terméke!
A sűrített paradicsomhoz képest, lágyabb, folyékonyabb állagú paradicsomos készítmény. Számos előnye mellett a termék hígítást nem igényel. Konyhakészen felhasználható, akár tésztaszósz alapanyagaként, levesben vagy egyszerűen pizzára kenve. Rendkívül sokoldalú, és számos étel elkészítéséhez használható.
Promóció
OLVASD EL EZT IS!
- csirke
- ebéd
Isteni bazsalikomos csirkeragu
- csirke
- grill
Grillezett csirkecomb
- tészta
- brokkoli