Így készül a búbos pecsenye

A búbos pecsenye tipikusan az a fajta étel, amit általában mindenki szeret, de valamiért csak kevesen készítik, ne légy rest, próbáld ki!

Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

A búbos pecsenye az a fogás, ami úgy néz ki, mintha a hús tölteléke a tetejére ugrott volna - és tulajdonképpen ez is történik -, így, ha egy kicsit is szereted a töltött fogásokat, jó eséllyel ez is ízleni fog.

Akár önálló fogásként is megállja a helyét, de krumplipürével az igazi, és ha még egy kicsit fel szeretnéd dobni, tégy a tetejére sajtot!

Búbos pecsenye

Hozzávalók:

  • 6 szelet sertéskaraj, csont nélkül
  • 15 dkg húsos szalonna
  • 15 dkg gomba
  • 15 dkg zöldborsó
  • 5 tojás
  • 3 szikkadt zsömle
  • 2 kisebb fej vöröshagyma
  • 2 dl tej
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1 evőkanálnyi szárított majoránna
  • frissen őrölt bors
  • só ízlés szerint
  • olaj

Elkészítés ideje:

Egy óra.

Elkészítés menete:

A zsömléket - vagy ha van otthon száraz kenyér, az is jó lesz - vágd félbe, és áztasd a tejbe vagy tej és víz keverékébe. A húsokat egy kicsit suhintsd meg a klopfolóval, ne verd őket teljesen szét, csak picit lazíts a rostokon, aztán sózd be őket, és tedd félre. Négy tojást főzz keményre, pucold meg őket, aztán tedd félre. A zöldborsón kívül mindent - szalonnát, gombát, vöröshagymát - darabolj nagyjából egységes méretű kockákra. Végy elő egy serpenyőt, hevíts benne egy kis olajat, majd pirítsd meg rajta a szalonnát, aztán azon a hagymát, végül a gombát is, majd ha már az egész kész, add hozzájuk a zöldborsót is - ha nem üvegest használsz, akkor azért hagyd pár percig dinsztelődni -, fűszerezd a majoránnával, a borssal és ízlésednek megfelelő mennyiségű sóval, majd vedd le az egészet a tűzről.

A zsömléket nyomkodd ki, tépkedd egy tálba, aztán darabold fel a főtt tojásokat, azokat is tedd a zsemle mellé, keverd hozzájuk a szalonnás ragut is, üsd hozzájuk az utolsó, nyersen maradt tojást és keverd össze az egészet - ha nem áll össze teljesen, egy kis zsemlemorzsával segíthetsz rajta! A sütőt melegítsd elő 180 fokra, olajozd ki a kedvenc tepsidet, tedd bele a hússzeleteket, majd egyenletesen oszlasd szét rajtuk a "tölteléket", és told be így sülni őket - időnként locsolj alájuk egy kevés vizet -, körülbelül 40 perc alatt készen lesznek.

A tökéletes rántott hús nyomában

A vasárnapi ebéd, aminek senki sem tud ellenállni, nem más, mint a rántott hús, készítsd karajból, vagy amiből szereted!

Így lesz tökéletes a rántott hús

Nézegess képeket!

Elolvasom

Passata, az Univer új terméke!

A sűrített paradicsomhoz képest, lágyabb, folyékonyabb állagú paradicsomos készítmény. Számos előnye mellett a termék hígítást nem igényel. Konyhakészen felhasználható, akár tésztaszósz alapanyagaként, levesben vagy egyszerűen pizzára kenve. Rendkívül sokoldalú, és számos étel elkészítéséhez használható.

Promóció

Ezt is szeretjük