Brokkolival sült marhaszeletek: egyszerű, gyors, kínai recept
A brokkolis, fűszeres marhaszeleteket akkor is könnyen elkészítheted, ha nem vagy túl járatos a kínai konyhában. A végeredménnyel biztos elégedett leszel.

kinai-brokkolis-marha
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Az egészséges brokkolit a kínai konyha kifejezetten előnyben részesíti. Csirkével, marhával egyformán jó lehet. Bár a bélszín drága, talán azzal a legjobb. Finom fűszeres, ha nem teszel hozzá chilit, a gyerekek is szívesen megeszik. Minél tovább pácolod a húst, annál karakteresebb lesz. 

Brokkolis marhaszeletek

Hozzávalók:

  • 50 dkg marhabélszín
  • 1 fej brokkoli
  • 5 evőkanál szójaszósz
  • 3 evőkanál olaj
  • 2 evőkanál szezámolaj
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 2 teáskanál gyömbérpor
  • chili
  • bors
Recept idők

Elkészítés:

A marhahúst öblítsd le, és vágd vékonyabb csíkokra. Keverd össze a szójaszószt a zúzott fokhagymával, a szezámolajjal és a gyömbérporral. Öntsd le vele a húst, és letakarva pihentesd legalább egy órán át. 

Egy wokban vagy nagyobb serpenyőben hevítsd fel az olajat, és dobd bele a rózsákra szedett brokkolit, majd kevergetve párold öt percig. Szedd ki, és tedd félre. Rakd bele a húst, sózd, borsozd ízlés szerint, és süsd hét-tíz percig. Közben többször kavard meg. Amikor már puha, tedd vissza a brokkolit, forgasd össze, és süsd még pár percig. Végül chilit is rakhatsz hozzá. 
Ha szereted a kínai ételeket, a hagymás-gyömbéres zöldbabot is feltétlenül próbáld ki! Köretként és főételként is kínálhatod. 

 

Ezt is szeretjük