Brokkolis, hagymás tekercs sok sajttal - Roppanós és nagyon finom
Az édes rétesek mellett adj esélyt a pikáns brokkolis, hagymás tekercsnek is!

Brokkolis, hagymás tekercs sok sajttal - Roppanós és nagyon finom
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

A brokkolis-hagymás tekercs fantasztikus ötlet, ha szeretnél valami sós újdonsággal előállni. Réteslapból és leveles tésztából is kitűnő lesz a végeredmény. Előételnek, vendégvárónak ugyanolyan jó, mint főzelék vagy tartalmas leves mellé második fogásnak.

Brokkolis, hagymás tekercs

Hozzávalók 4 személyre:

  • 1 csomag leveles tészta
  • 20 dkg brokkoli
  • 15 dkg krémsajt
  • 5 dkg vaj
  • 2 db tojássárgája
  • 2 evőkanál zsemlemorzsa
  • 1 db vöröshagyma
  • bors
  • szerecsendió
Recept idők

Elkészítés:

A leveles tésztát vedd elő a hűtőből felhasználás előtt 15-20 perccel. A brokkolit szedd rózsáira, majd rakd forrásban lévő, sós vízbe, és főzd öt percig. Ezt követően szűrd le, csepegtesd le, vágd kis darabokra, és villával törd össze. 
 

A krémsajtot keverd össze a brokkolival, a tojássárgájával, a kis darabokra vágott hagymával, majd fűszerezd ízlés szerint sóval, borssal, szerecsendióval. Hajtogasd szét a tésztát, kend meg vastagon a brokkolis krémmel, és az abrosz segítségével tekerd fel. A tetejét kend meg olvasztott vajjal. Előmelegített sütőben, 180 fokon süsd meg 20-25 perc alatt.

Ezt is szeretjük