Fűszeres, brokkolis csirkefasírt egészben sütve: így nem szívja magát tele olajjal
Nincs az az alkalom, amire a fasírt ne lenne jó megoldás. Zöldségekkel megbolondítva nem unalmas.
Az egészben sült fasírt diétásabb, ha szárazabb csirkehúsból készíted, és sütőben, minimális zsiradékkal sütöd meg. Brokkolival, kellemesen fűszerezve ínycsiklandó lesz. Ha van a kamrában friss borsó, azt is keverj a masszába! Ha ebédről megmaradna, hidegen is kínálhatod.
Brokkolis csirkefasírt
Hozzávalók 4 személyre
- 50 dkg darált csirkehús
- 1 bögre borsó
- 0.5 fej brokkoli
- 1 db vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 2 teáskanál fűszerpaprika
- 2 db zsemle
- 1 db tojás
- só
- bors
Elkészítés:
A brokkolit mosd meg, szedd rózsáira, és rakd forrásban lévő vízbe. Főzd roppanósra tíz perc alatt, majd szűrd le, és csepegtesd le. Amikor kihűl, vágd kis darabokra. A zsemlét áztasd annyi vízbe, amennyi ellepi, majd csavard ki, és rakd egy tálba. Add hozzá a darált csirkét, az aprított vöröshagymát, a zúzott fokhagymát, a pirospaprikát, és ízlés szerint sózd, borsozd. Mehet hozzá a tojás, és jól dolgozd össze a masszát. Végül keverd hozzá a borsót és a brokkolit is.
Formázz a masszából rudat, vagy egyengesd zsiradékkal kikent kenyérformába. A tetejét spricceld meg olajjal. Tedd forró sütőbe, és 180 fokon süsd meg körülbelül 40 perc alatt.
A klasszikus Stefánia-vagdaltat sem lehet megunni. Melegen, hidegen és másnap is finom.
Kiút a társfüggőségből - Hogyan szabadulj meg a mérgező kapcsolatoktól?
Knapek Éva klinikai szakpszichológus, tabuk nélkül beszél a társfüggőség jellemzőiről, és bemutatja a kialakulásának okait, a kapcsolati dinamikákat, és a felismeréshez vezető jeleket a saját életünkben, közeli kapcsolatainkban. A Femina Klub januári előadásán hasznos tanácsokat kaphatsz hogyan léphetsz ki ezekből a helyzetekből, és hogyan alakíthatsz ki egészséges, egyenrangú kapcsolatokat.
További részletek: feminaklub.hu/
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2025. január 7. 18 óra
Helyszín: MOM Kulturális Központ
Promóció