Sűrű krémleves brokkoliból és karfiolból: jól átmelegít hideg napokon

Ha a brokkoli- és a karfiolkrémlevest külön-külön is szereted, próbáld ki együtt a kettőt!

Brokkoli- és karfiolkrémleves
Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Retikül
Top olvasott cikkek

Ha szívesen ennél végre egy jó zöldséglevest, ez a brokkolis, karfiolos változat kapóra jöhet. A két fő hozzávalót könnyen beszerezheted tél végén is, ráadásul egyik egészségesebb, mint a másik. A brokkoli és a karfiol mennyiségét variálhatod ízlésed szerint. A tejfölnek és a krumplinak köszönhetően jó sűrű lesz. Tálaláskor megszórhatod sajttal és pirított zsemlekockákkal.

Brokkoli- és karfiolkrémleves

Hozzávalók

  • 1 fej karfiol
  • 0.5 fej brokkoli
  • 1 db krumpli
  • 1 db leveskocka
  • 1 kis pohár tejföl
  • 2 gerezd fokhagyma
  • bors
  • olaj
Recept idők

Elkészítés:

A brokkolit és a karfiolt mosd meg, szedd rózsákra, a krumplit vágd kis darabokra. Egy lábosban hevíts kevés olajat, és süsd rajta kicsit a zúzott fokhagymát, majd tedd hozzá a zöldségeket. Azokat is pirítsd egy-két percig, majd öntsd fel egy liter vízzel. Amikor felforr, dobd hozzá a sót, a borsot, morzsold bele a leveskockát, és főzd puhára 15-20 perc alatt. Vegyél ki néhány darab karfiolt és brokkolit, a többit turmixold össze. 
Öntsd hozzá a tejfölt, és rottyantsd össze. Tálaláskor díszítsd brokkoli- és karfioldarabokkal, sőt magokkal is megszórhatod. 
Még finomabb lesz a leves, ha kocka helyett házi alaplével készíted.

Ezt is szeretjük