Készítettél már boszorkánylevest?
Nem kell hozzá bevásárolni
Bármilyen maradék zöldségből elkészíthető, amit otthon megtalálsz.

Ez is érdekelhet

Rendkívüli ajánlatokkal készül a dm! (x)

Nevezz te is a Huawei Next Image nemzetközi mobilfotós versenyre! (x)

Nálad is belefér néha egy kicsivel több? (x)

Szakácskodj a szabadban! (x)

Önmagunk és a ruháink illata fontosabb mint gondolnánk (x)

beauty and style

7 csodaszép, nőiesen egyszerű smink, ami ragyogóbbá teszi a barna szemeket: könnyen elkészülnek »

Szupernőiessé varázsolják az alakot ezek a karcsúsító maxiruhák: mutatjuk, hol és mennyiért szerezheted be őket »

Ízletesek és garantáltan felpörgetik az anyagcserét: 5 könnyen elkészíthető reggeli chiamaggal »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

A könnyű és krémes boszorkányleveshez használj friss idényzöldséget. Ha éppen nincs otthon valami hozzá, a mirelit is megteszi. Sőt, a leves akkor is ízletes lesz, ha pár összetevőt nélkülözöl. A boszorkányleves ugyanis azért mágikus, mert mindenfélét beletehetsz, mint a kőlevesbe.

Boszorkányleves

Hozzávalók 4 személyre:

  • 2 l víz
  • 10 dkg zöldbosró
  • 10 dkg zöldbab
  • 5 dkg spenót
  • 2 krumpli
  • 1 natúr joghurt
  • 1 sárgarépa
  • 1 fehérrépa
  • 1 póréhagyma
  • 1 csomag petrezselyem
  • fél paprika
  • fél paradicsom
  • fél vöröshagyma
  • fél zeller
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 2 evőkanál olaj
  • 1 evőkanál liszt
  • bors
  • pirospaprika
  • ételízesítő
Recept idők

Elkészítés:

Tisztítsd meg a zöldségeket, a krumplit kockázd fel, a répákat, a zellert és a póréhagymát karikázd fel. A paprikát, a paradicsomot és a vöröshagymát hagyd egészben. A fokhagymát nyomóval pépesítsd. A répákat alacsony lángon dinszteld a felforrósított olajban három percig, közben szórd rá a pirospaprikát, keverd össze, majd tegyél rá fedőt. Ezután add hozzá a megtisztított zöldségeket, a krumplit, a paradicsomot, a paprikát, a zellert és a hagymákat, aztán jól keverd össze. Sózd és borsozd, majd szórd rá a lisztet, és pirítsd még két percig. Ezután öntsd fel vízzel, és főzd 20 percig közepes lángon.

Add hozzá a borsót - mirelitet vagy frisset -, a zöldbabot és a spenótot, és forrald további 15 percig, hogy a hüvelyesek is szép puhára főjenek. Vedd le a tűzről, és botmixerrel óvatosan pépesítsd az egészet, így krémes állagú levest kapsz. Tálaláskor a tetejére szórj petrezselymet, és kanalazd rá darabokban a joghurtot.

Ezt is szeretjük