Cacio e pepe, vagyis az olaszok híres borsos, sajtos tésztája
Az egyszerű is lehet isteni! Ez a sajtos-borsos tészta valóban kényeztető és gyorsan összedobható fogás.

borsos-sajtos-teszta
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

A Cacio e pepe Olaszországban, főleg Rómában régóta nagy kedvenc. A borsos-sajtos tészta általában spagettiből készül, és hagyományosan pecorino sajt kerül rá. Egyes helyeken még parmezánnal is megszórják. Érdemes a borsot egy kicsit megpirítani száraz serpenyőben, úgy sokkal teltebb lesz az íze. 

Borsos-sajtos tészta

Hozzávalók:

  • 40 dkg spagetti
  • 15 dkg pecorino sajt
  • 10 dkg parmezán sajt
  • 2 teáskanál vaj
  • bors
Recept idők

Elkészítés:

Egy nagy fazékban forralj vizet, dobj hozzá sót, és tedd bele a tésztát. Főzd al dente állagúra, vagyis fogkeményre, majd szűrd le, és csepegtesd le. Ne önts ki minden főzővizet, két decire szükség lesz. 
Egy száraz lábosban pirítsd kicsit a borsot, majd rakd hozzá a vajat, és tedd hozzá a tésztát. Forgasd jól össze, majd öntsd hozzá a főzővizet, és szórd hozzá a reszelt sajt felét. Amikor a sajt elolvad, a főzővíz elpárolog, húzd le a tűzről, és szórd meg a maradék sajttal. Rögtön tálalhatod is. 
Ha szereted az olasz tésztákat, akkor ebből az összeállításból biztosan tudsz válogatni! 

Megjelent Mentes Anyu legújabb szakácskönyve!

Inzulinrezisztenseknek és mentesen táplálkozóknak főzni nagy kihívás, ebben nyújt segítséget Nemes Dóra, a Mentes Anyu megálmodója. Legújabb szakácskönyvében minden étkezésre és alkalomra található szuper könnyű, mentes fogás. A receptek nemcsak kipróbáltak, de minden étel tápértéke (kalória, szénhidrát, zsír, fehérje) pontosan, adagokra ki van számolva.


Kizárólag online elérhető, a FeminaShopban! 

Promóció

Ezt is szeretjük