Cacio e pepe, vagyis az olaszok híres borsos, sajtos tésztája

Az egyszerű is lehet isteni! Ez a sajtos-borsos tészta valóban kényeztető és gyorsan összedobható fogás.

borsos-sajtos-teszta
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

A Cacio e pepe Olaszországban, főleg Rómában régóta nagy kedvenc. A borsos-sajtos tészta általában spagettiből készül, és hagyományosan pecorino sajt kerül rá. Egyes helyeken még parmezánnal is megszórják. Érdemes a borsot egy kicsit megpirítani száraz serpenyőben, úgy sokkal teltebb lesz az íze. 

Borsos-sajtos tészta

Hozzávalók

  • 40 dkg spagetti
  • 15 dkg pecorino sajt
  • 10 dkg parmezán sajt
  • 2 teáskanál vaj
  • bors
Recept idők

Elkészítés:

Egy nagy fazékban forralj vizet, dobj hozzá sót, és tedd bele a tésztát. Főzd al dente állagúra, vagyis fogkeményre, majd szűrd le, és csepegtesd le. Ne önts ki minden főzővizet, két decire szükség lesz. 
Egy száraz lábosban pirítsd kicsit a borsot, majd rakd hozzá a vajat, és tedd hozzá a tésztát. Forgasd jól össze, majd öntsd hozzá a főzővizet, és szórd hozzá a reszelt sajt felét. Amikor a sajt elolvad, a főzővíz elpárolog, húzd le a tűzről, és szórd meg a maradék sajttal. Rögtön tálalhatod is. 
Ha szereted az olasz tésztákat, akkor ebből az összeállításból biztosan tudsz válogatni! 

Három szakácskönyv ingyenes szállítással!


Mentes Anyu szakácskönyveit azoknak ajánljuk, akik egészségük érdekében vagy meggyőződésből különleges étrendet követnek, de azoknak is, akik csak inspirációt, új ízeket keresnek.

MOST INGYENES HÁZHOZSZÁLLÍTÁSSAL!

Tekintsd meg ajánlatunkat,  kattints ide!

Promóció

Ezt is szeretjük