Ínyenc tepsis tészta csirkével és zöldséggel: 40 perc, és kész
Ez a csirkés, zöldséges tészta kiadós, laktató és minden alkalomra bevethető.

- Ismét összefogtak a Fressnapf vásárlói: közel 12 millió Ft adomány a Kutyák Határok Nélkül Alapítványnak (x)
- Korábbi évadkezdéssel és bővebb műfaji kínálattal nyit a Margitszigeti Szabadtéri Színház (x)
- Színésznőként ismertük meg, most mesekönyvet illusztrál - A karantén alatt Korponay Zsófi ezzel foglalkozik

- Hemzsegnek az online vásárlók, miközben konganak az ürességtől a butikok: a járványhelyzet átírta a vásárlási szokásokat »
- Elképesztően nőies és sokoldalú trend tér vissza: a kordbársony cuccok idén így ütősek »
- A legerősebb vízhajtó smoothie receptek: pár nap alatt segítenek megszüntetni a puffadást »
- KRESZ-tábla-kvíz: tudod, melyik a várakozni tilos tábla? Teszteld tudásodat!
- Dér Heni gyönyörű menyasszony volt: különleges ruhában ment férjhez
- 16 éves lett Deustch Anita és Kinizsi Ottó nagyobbik lánya: Emma gyönyörű tini
- 10 kép Észak-Koreából, amiért kitiltást kapott a fotós – Ezt az arcát senki nem láthatja az országnak
- 122 éves koráig élt a francia asszony: különös képeken mutatjuk hosszú életét
A csirkés tészta a sok zöldségtől, a szerecsendiótól és a Cayenne-borstól válik egészen különlegessé. Kevesen tudják, de a Cayenne-bors valójában paprika őrleménye, magyar nevét egy fordítási hibának köszönheti, a pepper szó ugyanis egyszerre jelent paprikát és borsot.
Csirkés, zöldséges tepsis tészta
Hozzávalók:
- 50 dkg csirkemellfilé
- 30 dkg tészta
- 20 dkg reszelt sajt
- 4 gerezd fokhagyma
- 2 db sárgarépa
- 2 dl tejszín
- 1 db vöröshagyma
- 1 db brokkoli
- 1 db kaliforniai paprika
- 1 kávéskanál szerecsendió
- 1 kávéskanál cayenne-bors
- olívaolaj
- bors
- só
Elkészítés:
A csirkemellfilét kockázd fel, sózd, borsozd, keverd össze egy evőkanál olívaolajjal, és tedd félre. A répát hámozd meg, és vágd vékony csíkokra, a kaliforniai paprikát csumázd ki, és szintén csíkozd fel, a brokkolit szedd rózsáira, majd az összes zöldséget alaposan mosd meg.
Egy nagy fazékban forralj vizet, dobj bele sót, és rakd bele a tésztát. Főzd a csomagoláson található ideig. Ha kész, szűrd le.
Amíg a tészta fő, pirítsd meg a húst és a zöldségeket kevés olajon. A hagymát aprítsd fel, és egy evőkanál olívaolajon párold üvegesre. Add hozzá az átnyomott fokhagymagerezdeket, majd egy perc múlva a csirkemellkockákat és a zöldségeket. Szórd meg szerecsendióval, Cayenne-borssal, és együtt pirítsd az egészet.
Ha a tészta és a csirkés-zöldséges egyveleg is kész, egyengesd mindkettőt tűzálló tepsibe, öntsd le a tejszínnel, szórd meg reszelt sajttal, keverd össze, és alufóliával letakarva süsd együtt a sütőben 20 percig.
A sütőben krémes sonkás tésztát is készíthetsz!

Mentesen sütni-főzni még soha nem volt ennyire egyszerű!
Mentesen táplálkozóknak főzni nagy kihívás, ebben nyújt segítséget Nemes Dóra, a Mentes Anyu megálmodója. Szakácskönyvében minden étkezésre és alkalomra található szuper, könnyű fogás: a reggelitől a vacsoráig, az uzsidobozfalatoktól a vendégvárásig, vagy éppen egy családi születésnapig, átgondoltan, mentesen, úgy, hogy a klasszikus kedvenceinkről se kelljen lemondani.
Kizárólag online elérhető, a FeminaShopban!
Promóció
Még több recept