Ínyenc tepsis tészta csirkével és zöldséggel: 40 perc, és kész
Ez a csirkés, zöldséges tészta kiadós, laktató és minden alkalomra bevethető.

brokkolis-csirkes-teszta
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

A csirkés tészta a sok zöldségtől, a szerecsendiótól és a Cayenne-borstól válik egészen különlegessé. Kevesen tudják, de a Cayenne-bors valójában paprika őrleménye, magyar nevét egy fordítási hibának köszönheti, a pepper szó ugyanis egyszerre jelent paprikát és borsot.

Csirkés, zöldséges tepsis tészta

Hozzávalók:

  • 50 dkg csirkemellfilé
  • 30 dkg tészta
  • 20 dkg reszelt sajt
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 2 db sárgarépa
  • 2 dl tejszín
  • 1 db vöröshagyma
  • 1 db brokkoli
  • 1 db kaliforniai paprika
  • 1 kávéskanál szerecsendió
  • 1 kávéskanál cayenne-bors
  • olívaolaj
  • bors
Recept idők

Elkészítés:

A csirkemellfilét kockázd fel, sózd, borsozd, keverd össze egy evőkanál olívaolajjal, és tedd félre. A répát hámozd meg, és vágd vékony csíkokra, a kaliforniai paprikát csumázd ki, és szintén csíkozd fel, a brokkolit szedd rózsáira, majd az összes zöldséget alaposan mosd meg.

 

Egy nagy fazékban forralj vizet, dobj bele sót, és rakd bele a tésztát. Főzd a csomagoláson található ideig. Ha kész, szűrd le.
Amíg a tészta fő, pirítsd meg a húst és a zöldségeket kevés olajon. A hagymát aprítsd fel, és egy evőkanál olívaolajon párold üvegesre. Add hozzá az átnyomott fokhagymagerezdeket, majd egy perc múlva a csirkemellkockákat és a zöldségeket. Szórd meg szerecsendióval, Cayenne-borssal, és együtt pirítsd az egészet.

Ha a tészta és a csirkés-zöldséges egyveleg is kész, egyengesd mindkettőt tűzálló tepsibe, öntsd le a tejszínnel, szórd meg reszelt sajttal, keverd össze, és alufóliával letakarva süsd együtt a sütőben 20 percig. 
A sütőben krémes sonkás tésztát is készíthetsz!

Ezt is szeretjük