Rozmaringos, bőrös sertés vele sült zöldségekkel: szinte nincs is vele munka
Az ízletes bőrös sertéssült titka a fűszerezésben és a lassú sütésben rejlik!
A bőrös sertéscomb finoman fűszerezve, zöldségekkel együtt fantasztikusan omlósra, puhára sül. Bevetheted, ha nagyobb vendégséget csapsz, és a közelgő ünnepeken is számításba veheted. Külön köret nem is kell mellé. A zöldségek a sütőben átveszik a fűszerek csodás zamatát. Nagy előnye, hogy percek alatt összeállítod, utána csak néha rá kell nézni.
Bőrös sertéssült recept
Hozzávalók
- 1 kg bőrös sertéscomb
- 2 fej vöröshagyma
- 4 db krumpli közepes
- 2 db sárgarépa
- 1 db paprika
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 teáskanál mustár
- 1 teáskanál rozmaring
- só
- bors
- őrölt kömény
Elkészítés:
A sertést alaposan mosd meg, majd a vizet itasd le róla egy papírtörlővel. A bőrét vagdosd be, de arra vigyázz, hogy a húsba ne szaladjon bele a kés. A fokhagymát törd át fokhagymanyomón, és dörzsöld át vele a húst, majd mustárral, borssal, sóval, rozmaringgal és őrölt köménnyel fűszerezd ízlésed szerint.
A húst tedd egy zsiradékkal kikent tepsibe, rakj rá felkarikázott vöröshagymát, önts alá kevés vizet, fedd le, és told előmelegített sütőbe. Süsd 180 fokon egy órát. Közben a zöldségeket pucold meg, és vágd fel ízlés szerint, majd tedd a húshoz. Süsd még egy órát. Amikor a sertés már puha, könnyen beleszalad egy hegyes kés, vedd le róla az alufóliát, és magasabb hőfokon pirítsd meg a sertés bőrét 20-25 perc alatt. Sütés közben a húst az alatta lévő lével locsolgasd.
A sertésoldalasból is kiváló főfogást készíthetsz. Lassan sütve, fűszerekkel lesz tökéletes.
Passata, az Univer új terméke!
A sűrített paradicsomhoz képest, lágyabb, folyékonyabb állagú paradicsomos készítmény. Számos előnye mellett a termék hígítást nem igényel. Konyhakészen felhasználható, akár tésztaszósz alapanyagaként, levesben vagy egyszerűen pizzára kenve. Rendkívül sokoldalú, és számos étel elkészítéséhez használható.
Promóció