Rozmaringos, bőrös sertés vele sült zöldségekkel: szinte nincs is vele munka
Az ízletes bőrös sertéssült titka a fűszerezésben és a lassú sütésben rejlik!

boros-sertes-vele-sult-zoldsegekkel
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

A bőrös sertéscomb finoman fűszerezve, zöldségekkel együtt fantasztikusan omlósra, puhára sül. Bevetheted, ha nagyobb vendégséget csapsz, és a közelgő ünnepeken is számításba veheted. Külön köret nem is kell mellé. A zöldségek a sütőben átveszik a fűszerek csodás zamatát. Nagy előnye, hogy percek alatt összeállítod, utána csak néha rá kell nézni.

Bőrös sertéssült recept

Hozzávalók:

  • 1 kg bőrös sertéscomb
  • 2 fej vöröshagyma
  • 4 db közepes krumpli
  • 2 db sárgarépa
  • 1 db paprika
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 teáskanál mustár
  • 1 teáskanál rozmaring
  • bors
  • őrölt kömény
Recept idők

Elkészítés:

A sertést alaposan mosd meg, majd a vizet itasd le róla egy papírtörlővel. A bőrét vagdosd be, de arra vigyázz, hogy a húsba ne szaladjon bele a kés. A fokhagymát törd át fokhagymanyomón, és dörzsöld át vele a húst, majd mustárral, borssal, sóval, rozmaringgal és őrölt köménnyel fűszerezd ízlésed szerint. 
 

A húst tedd egy zsiradékkal kikent tepsibe, rakj rá felkarikázott vöröshagymát, önts alá kevés vizet, fedd le, és told előmelegített sütőbe. Süsd 180 fokon egy órát. Közben a zöldségeket pucold meg, és vágd fel ízlés szerint, majd tedd a húshoz. Süsd még egy órát. Amikor a sertés már puha, könnyen beleszalad egy hegyes kés, vedd le róla az alufóliát, és magasabb hőfokon pirítsd meg a sertés bőrét 20-25 perc alatt. Sütés közben a húst az alatta lévő lével locsolgasd.
A sertésoldalasból is kiváló főfogást készíthetsz. Lassan sütve, fűszerekkel lesz tökéletes.

Ezt is szeretjük