5 gazdag bográcsos leves
Főzzetek a kertben!
Valószínűleg a bogrács szó hallatán előbb jut mindenki eszébe a pörkölt, mint egy zsenge borsóleves, pedig azt is el lehet készíteni benne.

Nyereményjáték

Nyerj páros belépőt 2018 fergeteges jazzkoncertjére a Sárik Péter Trióval! (x)

Nyerj luxuskozmetikumokat érett bőr számára, és búcsúzz el a ráncoktól a természet erejével! (x)

Nyerj utazókönyvet, és ismerd meg a világ legkevésbé ismert érdekességeit! (x)

összesen 4 db játék
Ez is érdekelhet

Gomba vagy baktérium? Nagyon is lehet érzékelni a különbséget, és máshogy is kell kezelni (x)

Ezreket spórolhatsz a vízszámlán: pénzt és energiát spórol ez a konyhai eszköz (x)

A legjobb szőrtelenítő módszer télen is: így lesz hetekig sima a bőröd (x)

Tökéletes alakot és egészséges testet ajándékozhatsz karácsonyra! Mutatjuk, hogyan (x)

Babapuha és fényes lesz a festett haj ezektől a tippektől: látható lesz a különbség (x)

beauty and style

Tökéletes frizura körkefe nélkül: dús és fényes lesz így a haj »

Hatalmas szemek 5 lépésben, pillanatok alatt - Így használd a fehér szemceruzát »

Ha különleges, miért ne adhatnád ajándékba: a legjobb szépségápolási csomagok karácsonyra »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Akár egyszerű, mindennapi levest készítenél bográcsban, akár különlegességet, a kerti főzőcske igazi öröm. Mindenkinek adj feladatot, így te is jókedvvel irányíthatod a hadműveletet.

A levesek pedig főételnek is szolgálhatnak, hiszen a kánikulában csak kevesen kívánnak szilárd ételeket. A sok friss kenyérről azonban mindenképpen gondoskodj.

Korhelyhalászlé

Hozzávalók:

  • 1 kg hal
  • 3 fej hagyma
  • 3 sárgarépa
  • 3 petrezselyemgyökér
  • 1 zeller
  • 1 pohár tejföl
  • 1 tojássárgája
  • 1 babérlevél
  • 1 kávéskanál kristálycukor
  • 1 evőkanál pirospaprika
  • ecet
  • kenyér
  • zsiradék

Az apróra vágott hagymát pirítsd meg a zsiradékon, hintsd meg a paprikával, és engedd fel körülbelül 3 liternyi vízzel. Mikor forr, tedd bele a feldarabolt halat, és háromnegyed órán át főzd. Néha rázogasd meg. Törd át a húst, szűrd le, sózd be, és a lében főzd meg a csíkokra vágott zöldségeket. Dobj bele egy babérlevelet, adj hozzá egy kanál ecetet és egy kávéskanál cukrot. Készítsd el a habarást a tejföllel elkevert tojássárgájából, öntsd hozzá, és még 5 percet hagyd főni.

Zöldborsóleves

Hozzávalók:

  • 1 kg csirkeaprólék
  • 50 dkg zöldborsó
  • 3 sárgarépa
  • 2 petrezselyemgyökér
  • 2 evőkanál liszt
  • 2 fej hagyma
  • 3 gerezd fokhagyma
  • fél kávéskanál paprika
  • 2 dl tejföl
  • eperlevél
  • 1 csomó petrezselyem
  • zsiradék

A csirkeaprólékot tedd fel főni sós vízben. Fél óra múlva add hozzá a karikákra vágott sárgarépát és gyökeret, majd további 15 perc múlva a borsót. Mikor megpuhult, add hozzá a zsiradékból, lisztből, apróra vágott hagymából, zúzott fokhagymából, paprikából készített rántást. Engedd fel hideg vízzel. Főzd készre, és csak a végén tedd bele a tésztát.

Krumplileves

Hozzávalók:

  • 1 kg krumpli
  • 10 dkg füstölt szalonna
  • 2 fej hagyma
  • 2 paradicsom
  • 1 zöldpaprika
  • 2 sárgarépa
  • 1 petrezselyemgyökér
  • 1 csomó petrezselyemzöld
  • 1 teáskanál só
  • 1 evőkanál pirospaprika
  • zsiradék

A kis kockákra vágott szalonnát pirítsd meg a zsiradékban, add hozzá az apróra vágott hagymát, majd szórd meg a paprikával. Add hozzá a kockára vágott burgonyát és a felkarikázott répát, gyökeret. Öntsd fel 3 liter vízzel és sózd meg. Pár perc elteltével dobáld bele a maradék zöldséget és petrezselymet. Főzd készre.

Lakodalmas leves

Hozzávalók:

  • 1,5 kg feldarabolt tyúk
  • 3 sárgarépa
  • 2 petrezselyemgyökér
  • 1 zeller
  • 1 nagy hagyma
  • 10 dkg zöldborsó
  • 3 fej csiperke
  • 1 csomag petrezselyemzöld
  • bors

A húst tedd fel főni körülbelül 2 liter hideg vízben. Mikor felforrt, szedd le a habot, és add hozzá a feldarabolt zöldségeket. Sózd, borsozd. Mikor majdnem puhák, add hozzá a felaprított gombát, valamint a vágott petrezselyemzöldet, és főzd készre.

Palócleves

Hozzávalók:

  • 1 kg birkalapocka
  • 1 kg burgonya
  • 30 dkg zöldbab
  • 2 fej hagyma
  • 2 sárgarépa
  • 1  fehérrépa
  • 1 pohár tejföl
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 1 kanálnyi finomliszt
  • paprika
  • kömény
  • kapor
  • babérlevél
  • zsiradék

Az apróra vágott hagymát dinszteld meg, majd dobd bele a felkockázott húst, szórd meg a paprikával, kevés köménnyel, sózd, és add hozzá a zúzott fokhagymát. Párold félpuhára, néha adj hozzá kevés vizet. A felkockázott krumplit, a feldarabolt babot tedd hozzá, öntsd fel egy liternyi vízzel és dobd bele a babérlevelet. Mikor minden megpuhult, habard be lisztes tejföllel, szórd meg a finomra vágott kaporral, és újra forrald fel.

Blog.hu ajánló