Puha, omlós, birsalmás pite: ebben a sütiben nem fogsz csalódni
Ha egy igazán őszies édességre vágysz, süss birsalmás pitét!

Puha, omlós, birsalmás pite: ebben a sütiben nem fogsz csalódni
Ez is érdekelhet

Beszállás! Nemsokára indul a Mikulás Expressz, siess, mert lemaradsz! (x)

Családi wellness-pihenés Sümegen: ha egy kicsit másra, többre vágysz (x)

Elkezdődött a 27. CAFe Budapest Kortárs Művészeti Fesztivál (x)

A tökéletes gyerekszoba titkai - Így még a tanulás is jobban megy majd! (x)

Őszi stílustippek személyre szabva - Hogy idén ősszel Te diktáld a trendet! (x)

beauty and style

Elképesztően nőies a pulóver, ha így viseled: divatos darabok szoknyával »

A 80-as évek profi sminktippjeit követte a lány: meglepődött, mi sült ki belőle »

Illatos, házi testradír sütőtökkel: szuperhatékony bőrfeszesítő percek alatt »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Nemcsak sajtot készíthetsz a birsalmából, hanem számos más finomságot is! A pitébe is jól illik a fanyar, vitamindús gyümölcs, ami nyersen nem az igazi, de sütve, főzve nagyon finom. Bár nehezebb megpucolni, mint a sima almát, megéri! Fontos, hogy főzd puhára, mielőtt a tésztára rakod. 

Birsalmás pite

Hozzávalók:

Tésztához

  • 25 dkg liszt
  • 12 dkg vaj
  • 1 db tojás
  • 1 evőkanál cukor
  • 1 csipet só
  • 0.5 dl víz

Tetejére

  • 8 db birsalma
  • 16 dkg cukor
  • 6 db szegfűszeg
  • 1.5 dl fehérbor
  • 1.5 dl főzőtejszín
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 teáskanál fahéj
  • 2 db tojás
  • 2 evőkanál finomliszt
  • 2 evőkanál zsemlemorzsa
Recept idők

Elkészítés:

A lisztet morzsold össze a hideg, kisebb darabokra vágott vajjal, majd, amikor már kellően morzsalékos, add hozzá a sót, a cukrot, a tojást és a víz felét. Gyors mozdulatokkal gyúrd össze a tésztát. Közben, ha szükséges, részletekben adagold hozzá a maradék hideg vizet is. Gyúrd addig a tésztát, amíg sima és szép fényes nem lesz. Formázz belőle gombócot, és tedd a hűtőbe 30 percre. 
 

A birsalmát pucold meg, a magházat szedd ki, mosd meg, és vágd fel tetszés szerint. Rakd egy lábosba, öntsd fel a borral, ízesítsd szegfűszeggel, fahéjjal, vaníliás cukorral, két evőkanál cukorral, és főzd benne puhára a birsalmát.

A tésztát nyújtsd ki, és igazgasd vajjal kikent, liszttel megszórt piteformába. Fontos, hogy legyen pereme. Szórd meg zsemlemorzsával, rendezd el rajta a birsalmát. Keverd össze a tojást, a maradék cukrot, a főzőtejszínt, a lisztet, és öntsd a birsalmára. Told 180 fokos sütőbe, és süsd meg 30 perc alatt.

Ezt is szeretjük