Szaftos, sűrű bécsi fiákergulyás - Pont olyan, mint egy osztrák kisvendéglőben
Az osztrák fogathajtókról elnevezett különleges bécsi pörkölt, a fiákergulyás olyan tartalmas, hogy hosszú időre eltelsz tőle.
Minden nemzetnek megvan a saját pörköltspecialitása, az osztrákoké a fiákergulyás, ami még a miénknél is laktatóbb. A szomszédaink közül sokan férfias gulyásként is emlegetik. A marhahúsból készülő fogás remek választás arra az esetre, ha sok vendéget kell jóllakatnod. Ausztriában szinte biztos, hogy szerepel az étlapon, de otthon is könnyen elkészítheted.
Bécsi fiákergulyás
Hozzávalók
- 70 dkg marhahús
- 5 db uborka
- 4 db tojás
- 2 evőkanál zsír
- 3 fej vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 2 evőkanál pirospaprika
- 1 kávéskanál kömény
- 1 teáskanál ecet
- 1 evőkanál liszt
- só
- bors
- majoranna (morzsolt)
Elkészítés:
A marhahúst mosd meg, és csepegtesd le, majd vágd két-három centis kockákra. A vöröshagymát aprítsd fel, és a felolvasztott zsíron süsd meg. Amikor elkezd színesedni, tedd hozzá a fokhagymát, és azzal is süsd egy kicsit. Rakd hozzá a húst, kevergesd meg többször addig, amíg kifehéredik, majd fűszerezd sóval, borssal, köménnyel és majoránnával. Szórd hozzá a pirospaprikát, a lisztet, öntsd hozzá az ecetet, majd adj hozzá kevés vizet. Párold puhára körülbelül két óra alatt. Időközben kavard meg, ha szükséges, pótold róla a vizet.
Amikor a hús puha, készítsd el a tükörtojásokat. A pörkölttel és az uborkával együtt kínáld, sőt zsemlegombóccal még tartalmasabbá teheted.
A burgundi marharagu is messze földön híres. Készítsd el legközelebb a franciák kedvencét úgy, hogy a hús szétolvadjon a szádban.
Passata, az Univer új terméke!
A sűrített paradicsomhoz képest, lágyabb, folyékonyabb állagú paradicsomos készítmény. Számos előnye mellett a termék hígítást nem igényel. Konyhakészen felhasználható, akár tésztaszósz alapanyagaként, levesben vagy egyszerűen pizzára kenve. Rendkívül sokoldalú, és számos étel elkészítéséhez használható.
Promóció